В Русия за едно денонощие бяха регистрирани рекордните 20 582

...
В Русия за едно денонощие бяха регистрирани рекордните 20 582
Коментари Харесай

Русия регистрира над 20 хил. новозаразени с коронавирус за денонощие

В Русия за едно денонощие бяха регистрирани рекордните 20 582 случая на заразяване с ковид, съобщи ТАСС.
Това е най-големият брой инфектирани с вируса за едно денонощие от началото на пандемията. Общият брой на инфектираните с ковид в Русия е към този момент 1 733 440.
Заразените с вируса в Санкт Петербург през последното денонощие са 1171, а района на Москва - 605. Активните случаи на ковид в Русия са 407 429, предава Българска телеграфна агенция.
Оздравелите пациенти с ковид в Русия за последното денонощие са 16 955, което е най-високият им брой от началото на пандемията. Това заяви през днешния ден пред публицисти съветският федерален действен щаб за битка с ковид. Общият брой на оздравелите е към този момент 1 296 124 души или 74,8 % от всички инфектирани.
През последното денонощие в Русия са регистрирани и 378 нови смъртни случая от ковид. Общият брой на умрелите от ковид в Русия е към този момент 29 887.
Ситуацията с ковид в страната е притеснителна, призна Дмитрий Песков, прессекретарят на президента Владимир Путин, представен от ТАСС.
Песков сподели, че вижда "тревожна наклонност " в увеличението на броя на инфектираните. "Предприемат се спомагателни ограничения ", означи той, само че посочи, че не става въпрос за карантина
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР