В Русия цените на смартфоните се покачиха с една трета

...
В Русия цените на смартфоните се покачиха с една трета
Коментари Харесай

От началото на годината досега смартфоните в Русия са поскъпнали с една трета

В Русия цените на смарт телефоните се повишиха с една трета (32%) през първите шест месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2022 година и доближиха приблизително 25 хиляди съветски рубли (приблизително 262 щатски долара)

Повишаването на цените на мобилните устройства засегна най-вече продуктите на Apple, Samsung, Xiaomi и Realme, както оповестява съветското издание „ Ведомости “, базирайки се на данните на аналитичния център GS Group.

„ На 14-ия iPhone се пада половината от целия импорт на Apple в Русия през посочения интервал. А новото потомство на Apple постоянно е по-скъпо от предходното. Доставчиците на Samsung внасят по-скъпи модели, защото маржовете на бюджетните устройства са доста по-ниски “ – съобщи Александър Сурков, началник на центъра.

Китайските производители Xiaomi, Realme и Infinix последователно заемат мястото на другите компании, които напуснаха съветския пазар, като все по-често стартират да оферират модели от междинния и високия ценови сегмент.

На устройствата на Apple се падат 34% от общия пазар в страната, на Xiaomi – 19%, а на Samsung – 16%. Huawei, Realme, Tecno и Honor взети дружно заемат 22% от пазара. На останалите марки се падат по-малко от 9 на 100.

Основната причина за това повишаване е непрекъснатото обезценяване на съветската рубла, като към сегашен ден никой не се наема да предвижда до какви равнища може да доближи рублата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР