В Русия стартираха изследвания върху две форми на ваксина срещу

...
В Русия стартираха изследвания върху две форми на ваксина срещу
Коментари Харесай

Започват изпитания на руска ваксина срещу коронавирус

В Русия стартираха проучвания върху две форми на ваксина против COVID-19. Те са създадени от Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология " Гамалея " към здравното министерство на страната.
В тестванията вземат участие две групи доброволци от по 38 индивида всяка, оповестява 24 часа. Тестват се две форми на имунизацията – течна и лиофилизирана в две медицински институции в Москва. Ваксината под формата на разтвор за вътрешен банкет ще бъде тествана във военната болница " Бурденко ". Другата, под формата на прахуляк за подготвяне на разтвор за вътрешен банкет, ще се тества в Сеченовския университет.
Участниците в тестванията в продължение на две седмици са били настанени в санаториуми под здравно наблюдаване. На всеки от тях е била предоставена цялостна информация за процедурата, за вероятните изгоди и опасности, както и за неудобствата, свързани с тестванията. Всички участници са минали всевъзможни типове проучвания като проби на кръв и урина, инспекции за съществуване на хронични болести, ХИВ-инфекции, хепатит и коронавирусна зараза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР