В Русия ще бъде разработена услуга, за да се определи

...
В Русия ще бъде разработена услуга, за да се определи
Коментари Харесай

В Русия ще се появи услуга, показваща дали е безопасно да се плува в Черно море

В Русия ще бъде създадена услуга, с цел да се дефинира дали е безвредно да се плува в Черно море, съобщи РИА Новости. Тя ще работи въз основата на сателитен мониторинг и метеорологични данни, сподели генералният шеф на Отрасловия център "Маринет " Александър Пински.

Идеята за основаване на услугата принадлежи на компанията "Скенекс ", методиката за разкриване на замърсяване посредством сателитни данни е създадена от участниците в плана "Големи провокации " на просветителния център за надарени деца "Сириус ", разясни Пински.

"Всяка година милиони туристи посещават Черноморското крайбрежие, които даже не подозират къде се изхвърлят отпадъчните води от курортните градове и по какъв начин те се отразяват на морето. Ще се вземат поради сателитни фотоси и метеорологични данни с висока акуратност, с цел да се планува къде ще бъде нечисто Черно море”, споделя шефът.

Според него услугата ще разреши освен да се покаже актуалната обстановка, само че и да се създадат прогнози. Трудността при образуването на такива данни се крие във обстоятелството, че замърсяването може да се записва единствено при удобни условия на наблюдаване: безоблачно време и липса на разбъркване, което пречи на изхвърлянето на отпадъчни води на повърхността.

"Въпреки компликациите при разкриване на замърсяването, участниците в плана сътвориха интерактивна карта на излъчванията на отпадъчни води и създадоха методология, която да планува достигането на нечисти води в курортните зони, " осведоми шефа на плана Дмитрий Глуховца.

Техниката за разкриване на замърсяване към този момент е тествана на Черноморското крайбрежие покрай Новоросийск и Анапа. Пински сподели, че в този момент се възнамерява методологията да се реалокира на онлайн платформа и след по-нататъшно създаване да се сътвори услугата. Тя може да съставлява, преди всичко, интерес, както за необятната общност, по този начин и за представителите на туристическата промишленост, счита генералният шеф на Отрасловия център "Маринет ".

Все още не е несъмнено дали услугата ще бъде платена или ще бъде предоставена гратис.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР