В Русия само след два месеца ще се проведат президентски

...
В Русия само след два месеца ще се проведат президентски
Коментари Харесай

Специално: Екатерина Дунцова - кандидат-президентът на Русия, която не беше допусната до изборите

В Русия единствено след два месеца ще се проведат президентски избори, на които се чака безапелационна победа на Владимир Путин. До момента са позволени трима претенденти за вота.

Единствената жена, която се осмели да се включи в конкуренцията, е Екатерина Дунцова . Тя обаче не беше позволена до вписване за вота. Коя е тя и за какво се изправя против Путин в страна, в която да си съпротива се санкционира грубо.

Накратко - тя е всичко, което Владимир Путин не е - жена, млада, желае народна власт в Русия. Живее в дребния за съветските мащаби град Ржев - на 230 км от Москва. Бивш народен представител от локалния парламент. Завършила е право и публицистика. Майка на три деца. Обяви, че се кандидатира за президент през ноември, а в края на декември - евентуално напълно предстоящо, получи отвод да продължи процедурата по допускане за президентските избори. Като самостоятелен претендент й трябваше инициативна група от 500 души, която след това да продължи със събирането на 300 хиляди подписа.

В ЦИК на Русия обаче показаха, че в документите й има повече от 100 неточности. Председателката на комисията даже я утеши, като й сподели, че е млада и че всичко е пред нея.

Кандидатурата й в Русия беше призната като наивна и смела, и с много смесени усеща - съгласно мнозина Дунцова е план на Кремъл, посредством нея се прави опит за реплика на народна власт. Други настояват, че тя напълно не се вписва в проектите за Путин и в случай че беше опасност, щеше към този момент да е отстранена по някакъв метод. Тя намерено приказва срещу войната в Украйна. Истината е, че не беше припозната от съветската съпротива. Но тя не се отхвърли и сътвори своя партия - " Зора " Ето още в извънредното изявление на Екатерина Дунцова за Българска национална телевизия.

Страхувате ли се?

" В някакви моменти - да. Но - по принцип - страхът би трябвало да се заобикаля, не трябва той да ръководи обстановката.Мисля, че тъкмо в този момент е моментът. И това придвижване, този ентусиазъм, който се появи, би трябвало бъде съхранен, и да бъде ориентиран в вярното русло ".

Дълго ли обмисляхте дали да се кандидатирате?

" Не си представяйте, че това е било фантазията на живота ми. Просто в някакъв миг проумях, че ние нямаме опция. И не ми се искаше да има избори, в които няма опция, няма избор. Ето за какво за мен на първо място беше значимо в бюлетината да има човек, който има полезности като моите ".

Защо решихте да преобърнете живота си?

" Как да ви кажа, мъчно се приказва за " добър живот ". Аз пребивавам в дребен град, всички те свързват с някаква позиция, приходите не са високи. Живея като средностатистически жител на нашата страна. И в случай че не приказваме съответно за президентството, а за желанието ми да се занимавам с политика. Конкретна причина за това беше анулация на директните избори за кмет на града. Сега той не се избира от хората, а от депутатите в локалния парламент. Да попаднеш в бюлетината за локалните избори се оказа доста комплицирано. И хората доста надълбоко се възмутиха, че им лишиха правото на избор. И в този миг на мен ми стана ясно, че те имат потребност от поддръжка, че нещо би трябвало да се прави. Застанах отпред на инициативна група, събрахме подписи, общувахме с изборната комисия, изучавах законодателството. Така разбрах, че това ми е забавно ".

Създава се усещане, че вие сте някак по средата - от една страна се твърди, че сте план на Кремъл, от друга ви приписват връзки с опозицията, с олигарха Михаил Ходорковски.

" А аз съм някъде по средата. Истината е някъде по средата. Зад мен стои чисто гражданско обединяване. Това са хора, които в този момент се сплотиха, тъй като до в този момент доста време са мълчали и са се чувствали сами. Като цяло това са напълно елементарни хора, измежду тях, несъмнено, има и доста мои познати депутати, деятели. Както и хора, приети за задгранични сътрудници, които оказват помощ. И не - НЯМА НИКАКВА ДИРЕКТИВА от горе . Не знам за какво хората постоянно си мислят, чакат, че някой би трябвало да го е решил някъде. Вижте, това е нещо доста съществено. И единствено демонстрира, че хората се опасяват да влизат в политиката. И в последна сметка към нея протягат ръка тези, които провеждат нещата не както хората желаят. Е, аз съм елементарен човек, живеещ в дребен град, който взе и реши, и го направи ".

" Хората са доста изморени от войната и не е ясно по кое време всичко това ще свърши. Трябват им отговори на въпросите. И ние желаеме отговори. И си мисля, че и измежду тези, които поддържат настоящия президент, има доста, които желаят войната да завърши. Няма потребност да изяснявам нещо на последователите му. Всеки има право на избор и да носи отговорност за него ".

Каква е Русия на бъдещето?

" Русия на моите фантазии е страна, в която се съблюдават законите, само че те са човешки. Те са за хората, а не против тях. Това е страна, която е в другарски връзки с всички. В която можеш да бъдеш свободен и да се чувстваш другар. Страната, в която хората имат всичко належащо и са щастливи ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР