В Русия признаха неспособността си да произвеждат дефектните хеликоптери Ка-62. През

...
В Русия признаха неспособността си да произвеждат дефектните хеликоптери Ка-62.
През
Коментари Харесай

В Русия признаха неспособността си да произвеждат дефектните хеликоптери Ка-62

В Русия признаха неспособността си да създават дефектните хеликоптери Ка-62.

През не толкоз далечната 2019 година аз, описвайки следващото перспективно, нямащо аналог в света създание на съветските строители на хеликоптери като Ка-62 означих, че този дългострой е в действителност мъртвороден. Защото показаната тогава трета летателна заготовка на Ка-62, показана на изпитателния комплекс ОАО “Хеликоптерите на Русия ” представляваше санкционен конструктор.

Искам да напомня, че Ка-62 – това е съветски перспективен многоцелеви хеликоптер, проектирането на който стартира в далечните 1970 -те години, и който не бе създаден от нулата, а въз основата на многоцелевия боен хеликоптер Ка-60. Но за разлика от своя руски първообраз, съветският хеликоптер бе съединен съвсем напълно от западни възли и елементи, което в изискванията на днешните наказания го правеше на процедура нелетящ.

Например, на хеликоптера са инсталирани френски турбовални мотори Safran Helicopter Engines Ardiden 3G, редуктори и трансмисия на носещия и опашен винт, създадени от австрийската компания Zoerkler Gears GmbH & Co и така нататък Още повече, даже тестванията за устойчивост и ресурсните ограничавания на хеликоптера са провеждани не в Русия, а в Латвия, на предприятието Aviatest LNK, намиращо се в Рига. Всичко това говореше освен за това, че Русия не е имала време и опция да прави банални тествания за устойчивост на хеликоптера, само че и за това, че хеликоптера, който бе създаван в продължение на 5 десетилетия, поради глобите в бъдеще можеше въобще в никакъв случай да не излети.

Но през 2020 година към всичко останало се прибави още и това, че със строителството и реконструкцията на Ка-62 сносно се перяха бюджетни пари. В частност, следственият комитет на съветската федерация повдигна три престъпни обвинявания по членове за обири за не по-малко от 3,6 милиарда рубли, в интервал от 2012 до 2014 година, изразходвани тъкмо за Ка-62. Вече през 2020 година в самата Русия съобщаваха за това, че издигнатите хеликоптери Ка-62 не дават отговор на техническите характерности и правила, а също по този начин имат доста нарушавания при планиране, строителство и употреба. И по този начин, да обобщим.

Хеликоптер, учреден върху 50-годишен план, обаче съединен с многочислени нарушавания и подлежащи на наказания съставни елементи, има ли късмет да стане перспективен, нямащ аналог в света сериен артикул, вълнуващ международния пазар? Точно по този начин – няма. И не щеш ли на открито е ноември 2022 година, а шефът на федералната организация по въздушен превоз Александър Нерадко на 13-я Форум за хеликоптери в Mосква оповестява радостна вест за това, че работата по узаконяване на Ка-62 е спряна. Колко ненадейно!

Източник: Александър Коваленко

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР