В Русия подмамват избиратели пред урните със смартфони, коли и

...
В Русия подмамват избиратели пред урните със смартфони, коли и
Коментари Харесай

Със смартфони, коли и рапъри примамват избиратели пред урните в Русия

В Русия подмамват гласоподаватели пред урните със смарт телефони, коли и рапъри, написа "Ведомости ".


Над 6000 избори на разнообразни равнища предстоят през уикенда в Руската федерация. Ще бъдат определени 16 губернатори, 6 районни Народното събрание и 11 градски съвета в районни столици, показва вестникът, като напомня и "лозунга, че законността на изборите е по-важна от интензивността ".

Поместени са данни от някои райони на Русия за акции за активизиране на електората, ориентирани най-често към младежта. На явилите се да гласоподават в северната Пермска област дават обещание листовки, против които се дават билети за кино, а младежта от сибирския Омск след изборите ще бъде развличана от известния рапър L'One. За селфита, направени в секциите, в Томск, Калининград, Екатеринбург и на други места дават обещание таблети, смарт телефони, слушалки и бира.

Според специалисти на "Ведомости " сходни дарове не нарушават закона, защото е неразрешен единствено подкупът на гласоподаватели, а няма такова разбиране като "подкуп за интензивност ".

Друг проблем е ненормално засиленото предварително гласоподаване, отбелязвано тук-там от наблюдаващи на съветската компартия. В Москва обаче единствено някои категории имат право да гласоподават предварително, показва изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Властите в Русия вършат всичко допустимо, с цел да отхвърлен самостоятелните гласоподаватели, само че желаят да закарат на изборите тези, които се поддават на напън, или конформистите, податливи на специфични технологии, разяснява политологът Александър Кинев: "Хората, подготвени да идат на избори против лотариен билет, са насочени към патерналистки връзки с властта ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР