В Русия по отношение на държавния глава трябва да се

...
В Русия по отношение на държавния глава трябва да се
Коментари Харесай

ЛДПР: Титлата на Путин не бива да е президент, а владетел

В Русия във връзка с президента би трябвало да се употребява думата " държател ", а не понятието " президент ", което е " непознато за съветското ухо ", показват от ЛДПР, представени от РБК.

" В руските години той (терминът " президент " - бел. ред.) беше употребен сериозно, всички президенти бяха в западния свят. И внезапно през 1991 година това име се утвърди у нас ", оповестиха от пресслужбата на партията на починалия " либерал " и безконечен приятел на Путин - Владимир Жириновски

Въпросът за замяната на дефиницията бе издигнат по време на подготовката на измененията в Конституцията през 2020 година, само че в последна сметка не беше прегледан.

" Всички партии и публични организации, участващи в този развой, дадоха свои оферти по този въпрос. Имахме огромен набор от хрумвания, някои от тях бяха признати. Но тъкмо това предложение за преименуване на длъжността " държавен глава ", за жалост, тогава не беше признато. Но продължаваме да имаме вяра, че това би било вярното нещо ", споделиха от партията.

Постът президент на Съюз на съветските социалистически републики през 1990-1991 година е заеман от Михаил Горбачов. По-късно длъжността и пълномощията на президента бяха включени в Конституцията на Русия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР