В Русия отново се произвеждат автомобили Москвич. Очаква се днес

...
В Русия отново се произвеждат автомобили Москвич. Очаква се днес
Коментари Харесай

В Москва рестартираха производството на Москвич

В Русия още веднъж се създават коли " Москвич ". Очаква се през днешния ден да стартира производството на нов модел на известната марка от времето на соца. 

Поточната линия е ситуирана в завода в Москва, в който до неотдавна френският автомобилостроител " Рено " (Renault) произвеждаше своите модели. Фабриката, която тази година бе продадена от западната компания на съветските управляващи, ще се споделя " Московски авто цех Москвич ", заяви Българска телеграфна агенция

Поради глобите наложени на Русия поради нашествието й в Украйна, " Рено " беше принудена да продаде своя дял в съветската компания " Автоваз ", като по този метод се изтегли от пазара, в който бе навлязла при започване на века. 

Съобщението за обновяване на производството бе направено от софтуерния сътрудник на новите притежатели " Камаз ".

Очаква се до края на годината да бъдат произведени около 600 бройки от нов модел " Москвич ". Новите притежатели възнамеряват да създават в близко бъдеще по 100 000 автомобила годишно, а неотдавна кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че е допустимо в околните 2-3 години от лентата да слизат и коли с електрическо задвижване.

По оценки на Ройтерс декларираната цел е надалеч от междинната продуктивност на автомобилния цех, която е към 200-300 000 бройки годишно.

Последният модел на съветския производител е пето потомство " Москвич ", което носи името " Святогор " и съставлява леко модифицирана версия на известния модел Алеко (2141). Последната численост от него слиза от поточната линия през 2001 г. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР