В Русия отбелязват Деня на победата с парад На 9

...
В Русия отбелязват Деня на победата с парад На 9
Коментари Харесай

В Русия отбелязват Деня на победата с парад

В Русия означават Деня на успеха с церемониал На 9 май се отбелязва годишнината от края на Втората международна война. Денят на успеха е формален празник в Русия и в някогашните руски републики. Днес, когато се навършват 73 години от окончателната капитулация на хитлеристка Германия, за тържествения парад  в Москва са планувани над 8 милиона евро, в това число и за почистване на облаците в небето. У нас за трета поредна година ще марширува   „ Безсмъртният полк ” , в който ветерани от войните, близки и родственици на починалите в антифашистката битка припомнят за тях, носейки техни фотоси.
 


През май 1945 година с сключване на капитулацията на нацистка Германия, приключва Втората международна война. В нея вземат участие над 50 страни, а военните дейности се водят на териториите на 40 страни на разнообразни континенти.  Загиват почти 57 милиона души. България също дава десетки хиляди жертви.

В страните от Европейски Съюз на 9 май се отбелязва Денят на Европа. На тази датата през 1950 година тогавашният френски външен министър Робер Шуман със своята историческа декларация подтавя началото на обединена Европа.

В Русия 73-та годишнина от края на Втората международна война ще бъде маркирана в 27 града. Гвоздеят в празненствата ще бъде парадът на Червения площад в Москва. 13 хиляди души, 159 единици техника и 75 самолети и вертолети ще вземат присъединяване в парада в Москва във връзка 9 май - деня на успеха. Според съветските медии упованието е това да бъде най-мащабният церемониал, юридически в Москва. От съветското министерство на защитата оповестяват, че са се погрижили да разчистят небето от облаци, тъй че метеорологичните условия да не пречат за провеждането на парада. Очаква се той да стартира в 10.00 часа московско време с внасянето съветския трикольор и знамето на успеха. Парадът ще завърши с авиационно шоу с присъединяване на 75 самолета, включително и дроновете " Корсар " и " Катран ". Най-новите многофункционални изтребители от пето потомство изтребители Су-57 за първи път ще полетят в небето над Москва. На парада ще прелетят и авиационни групи за върховен пилотаж, а краят ще бъде комплициран с зрелище на СУ-25, които ще изрисуват съветския байрак в небето над Червения площад. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР