В Русия от длъжност беше отстранен генерал Иван Попов заради

...
В Русия от длъжност беше отстранен генерал Иван Попов заради
Коментари Харесай

След критика срещу военното командване: Отстраниха руски генерал

В Русия от служба беше отхвърлен военачалник Иван Попов поради рецензия към висшето военно командване. Той ръководеше съветските сили в Запорожка област, предава

В аудиообръщение Попов споделя, че в диалог с началниците си е изложил проблемите - и на бойното поле, и във връзка с обезпечаването. Не е ясно по кое време е юридически записът, няма удостоверение за достоверността му от самостоятелен източник.

Според анализатори обаче отстраняването на генерала демонстрира смяна в динамичността - политическа и военна в Русия, както и знак за отслабени позиции на Путин след несполучливия бунт на " Вагнер ".

" Аз - поради вас, поради всичките ни починали бойни приятели, нямах право да неистина. Затова изредих всички проблеми в армията - на бойното поле, по обезпечаването, споделих както си е. Бях откровен и пределно изострен. Началството наподобява усети, че съм рисков по някакъв метод, и за малко - за ден, спретнаха заповед на министъра на защитата и се отърваха от мен. Както доста командири ми споделиха - украинската войска не можа да пробие нашите позиции на фронта, ударът пристигна от тила, от началството. Предателски и подло обезглавиха армията в най-напрегнатия миг ", съобщи ген. Иван Попов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР