В Русия обявиха, че условията, при които спортистите от страната

...
В Русия обявиха, че условията, при които спортистите от страната
Коментари Харесай

Русия определи като дискриминационни условията за участие на местните и белоруските спортисти на ЛОИ Париж 2024

В Русия оповестиха, че изискванията, при които спортистите от страната могат да вземат участие на Олимпийските игри в Париж през 2024, дефинирани от МОК, са " дискриминационни ".

" Условията са дискриминационни и са против спортните правила. Те вредят на олимпийските игри, не на съветския спорт. Този метод е изцяло неприемлив ", съобщи съветският министър на спорта Олег Матицин, представен от ТАСС.

Матици въпреки всичко посочи, че съветските спортисти, които са получи право на присъединяване на олимпиадата, " евентуално ще вземат участие ".

" Винаги поддържаме нашите, това са спортисти, членове на нашето спортно семейство ", сподели още той.

Международният олимпийски комитет (МОК) разреши в петък на спортистите от Русия и Беларус да вземат участие на Олимпийските игри, само че под безпристрастен байрак, без химн и никакви национални знаци, без тимове от тези страни и те могат да го създадат единствено в случай че не са подкрепяли интензивно съветската инвазия в Украйна.

Само 11 спортисти към този момент са се класирали за Игрите - 8 руснаци и трима от Беларус, прецизираха от МОК в официално съобщение. Очаква се украинските спортисти в Париж да бъдат към 60.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР