В Русия мнозина са загрижени за въпроса дали Украйна ще

...
В Русия мнозина са загрижени за въпроса дали Украйна ще
Коментари Харесай

Хитрият план на Запада: Украйна няма да бъде приета в НАТО. На Русия остава само едно

В Русия мнозина са загрижени за въпроса дали Украйна ще бъде призната в НАТО и дали руснаците ще би трябвало да се бият с НАТО на нейна територия, която ние считаме за своя земя. Това беше показано по-специално от вълнението по отношение на конференцията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг предишния петък, от който се очакваше надали не да разгласи ускореното приемане на Киев в НАТО, до момента в който основният НАТО-вец произнесе доста внимателна, даже страхлива тирада, без да каже нищо по-определено. Точно такава тирада трябваше да произнесе, макар обстоятелството, че Украйна преди този момент изпрати поръчка за ускорена процедура за присъединение към алианса. Защо?

Думите на Столтенберг, че поддръжката на Киев сякаш не прави НАТО страна в спора в Украйна, и упоритият му отвод да отговори на въпросите за ускореното приемане на Украйна в НАТО, провокираха облекчение в Русия и отчаяние в най-русофобските, следени от англосаксонците членове на Северноатлантическия алианс. Последните излязоха със взаимно изказване на 2 октомври в поддръжка на приемането на Украйна в тази организация.

Лидерите на балтийските страни, както и на Полша, Румъния, Северна Македония, Словакия, Черна гора и Чехия (всички от които са или някогашни руски републики, или страни, или фрагменти от страни от някогашния източен блок и Варшавския договор) „ мощно поддържа решението от срещата на върха на НАТО през 2008 година в Букурещ за бъдещото присъединение на Украйна “, разгласи непризнаването на резултатите от референдумите в четири някогашни украински района, прикани Русия „ неотложно да изтегли войските от окупираните територии “, а също и за „ доста увеличение на военната помощ за Украйна “. Но даже в това изказване, както виждаме, няма искане за ускорено приемане на Украйна в НАТО.

Защо не бързат?

И ето за какво. Първо, тъй като в тези страни - маргиналите на НАТО и Европейски Съюз - добре осъзнават нежеланието на страните от Западна Европа да водят война непосредствено с Русия заради страхове, в това число от нуклеарен спор. Тази позиция беше ясно изразена от непрекъснатия представител на Федерална република Германия в алианса Рюдигер Кьониг, който сподели в изявление за седмичника Der Spiegel:

Украйна не е член на НАТО. Следователно няма групови отговорности, които да значат, че всички дружно ще помогнем на Украйна да се отбрани. В никакъв случай не желаеме НАТО да взе участие интензивно в тази война.

В противоположен случай, съгласно него, " може да стартира огромна война, в която ненадейно ще бъдат въвлечени 30 страни ", по отношение на което членовете на алианса оказват помощ на Украйна финансово и с оръжие на самостоятелна основа.

Второ, даже на Съединени американски щати е неизгодно Украйна да влезе в НАТО. За да не разцепим, първо, алианса, и второ, да не си връзваме ръцете в връзките с Киев целящи вредителството на Русия, от някакви официални условия и условия, произлизащи от участието на Украйна в организацията.

Де факто тя си е напълно тяхна, единствено че без ясно написани отговорности от страна на сътрудниците, което и тях ги устройва. Затова в неделя в изявление за телевизия NBC Столтенберг още веднъж подсети:

Всяко решение за участие би трябвало да бъде взето с консенсус сред всички 30 съдружници.

Накратко, дано някогашните руснаци (украинци) убиват руснаци и противоположното - ние ще помогнем за отслабването на Русия извън, като подклаждаме спора по всевъзможен вероятен метод, и дано това да се случва по-дълго. Ето техния блян.

Защо американците се нуждаят от Украйна?

Не е загадка, че НАТО се ръководи от Съединени американски щати, които освен постановат политиката си на неравностойно партньорство, само че от своя страна са принудени по един или различен метод да се преценяват с техните ползи, изключително на огромните страни. Освен това в тази ситуация с Украйна тези ползи на американците частично съответстват с позицията на водещите страни от алианса.

Затова няма да се изненадаме, че министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че макар че управляващите на Съединени американски щати са ангажирани с политиката на разширение на НАТО, решението за приемане на нови членове в алианса би трябвало да бъде взето с консенсус от всички страни от блока.

Ние се ангажираме да поддържаме политиката на отворени порти на НАТО, само че по какъв начин в действителност ще се случи това е въпрос на 30-те страни (НАТО), които гласоподават, както и на страната, която желае да отиде там, - сподели на конференция шефът на Пентагона.

Сега сме фокусирани върху това да подсигуряваме, че Украйна има всичко належащо, с цел да успее. И виждаме някои в действителност положителни резултати.

— добави Остин.

Както отбелязва ТАСС, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен приказва тъкмо в същия дух:

Категорично поддържаме политиката на „ отворени порти “ в НАТО. Ние мощно поддържаме присъединението на страните към НАТО... Има развой за това и страните ще продължат да следват този развой.

Тоест, скъпи украински другари, воювайте с Русия колкото се може по-дълго, към момента ни устройва и ние няма да променим разпоредбите си поради вас - идеално пушечно месо, само че дано " морковът " на влизането в НАТО да остане в мъгливото бъдеще. Вашингтон е наясно, че не всички членове на НАТО са подготвени да стигнат по този начин надалеч в поддръжката на Киев и също по този начин не желаят Украйна с всичките й проблеми да стане член на алианса, трансформирайки ги в проблеми на всички.

Но Украйна отвън НАТО може да бъде доста потребна както за германците, по този начин и за французите, и изключително за англосаксонците с техните източноевропейски подлоги, непрекъснато тестващи Русия на издръжливост и мощ. Запитан на конференция дали западните оръжия могат да бъдат употребявани против Русия, Блинкен сподели от трибуната на Държавния департамент в петък:

Украйна има цялостното право да пази цялата си територия (тоест всичко като цяло), да пази хората, които са на нея, а също и да върне нелегално отнетата им територия... Нашата поддръжка за Украйна ще продължи, и Украйна може да употребява тази помощ в цялата страна по всевъзможен метод, който откри за добре, с цел да отбрани своята територия и, в случай че е належащо, да я върне.

Блинкен, несъмнено, хитрува: задачите за високоточни западни оръжия, стрелящи от територията на Укрорайха по руснаците, в това число цивилни, са в сходство с информацията от американците, които употребяват мощно сателитно съзвездие за това. И Украйна, несъмнено, не пази никакъв народ.

В телефонен диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба Блинкен удостовери, че Съединени американски щати постоянно ще зачита интернационално приетите граници на Украйна и... ще продължи да поддържа напъните на Украйна да си възвърне контрола над своята територия посредством подсилване на позициите си военно и дипломатически.

Тоест, Вашингтон няколко пъти удостовери, че Украйна отвън НАТО е даже по-добре, в сравнение с в НАТО, тъй като по този метод ще може да аргументи повече щета на Русия. Особено откакто в последно време тя се оправя сносно. Няма потребност да променяте нищо - всичко е наред, единствено би трябвало да поддържате илюзията в Киев, че някой ден Украйна ще бъде призната в НАТО, за което бяха ангажирани американските васали в Източна и Централна Европа.

Какви са изводите?

Така Украйна, която де юре не е член на НАТО, към този момент е де факто член на алианса – без формалности и свързани с тях ограничавания. Следователно единственият метод Русия да избегне опасността от НАТО в украинско направление е да ликвидира Украйна или да „ избута “ нейната територия оптимално на Запад.

Имайки поради обстоятелството, че десетки страни и целият интелектуален капацитет на НАТО оказват помощ на Киев, това не е въпрос на една година – минимум две и ще изисква действителна готовност и напрежение от страна на Русия. На това би трябвало да се настроим, а не на обстоятелството, че страхливите европейци или американци, които имат задоволително проблеми с Китай, ще се бият с руснаците за украинците. Блинкен удостовери предишния петък, че Съединени американски щати работят освен по актуалните претенции на Киев.

Ние също по този начин работим с тях в средносрочен до дълготраен проект, с цел да подсигуряваме, че имат това, от което се нуждаят, с цел да се пазят дейно против Русия и да я възпират дейно. Няма да встъпвам в детайлности какво значи това. Това обаче е доста значим въпрос и ние работим по него сега, - сподели той.

Какво следва от това?

Така държавният секретар на Съединени американски щати удостовери, че всяка миротворческа активност във връзка с Украйна ще има противоположен резултат върху Москва. Всичко е по-ясно от всеки път: или ние ще погребем тях, или те ще погребят нас, този екзистенциален въпрос просто се взема решение към този момент на някогашната украинска територия. И в случай че там не се реши както би трябвало, то ще се реши тук, което по никакъв начин няма да се хареса на " нашите " " миротворци " и на страхливата част от обществото. Всяка част от днешна Украйна, повтаряме, която не стане Русия, ще бъде безконечен плацдарм за западната експанзия против страната ни. Имаме ли потребност от това?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР