В Русия китайският коронавирус бушува предимно в интернет, където се

...
В Русия китайският коронавирус бушува предимно в интернет, където се
Коментари Харесай

„Франкфуртер рундшау“: Водката помага срещу коронавирус

В Русия китайският ковид бушува най-вече в интернет, където се популяризират куриозни тайни теории, написа немският в. „ Франкфуртер Рундшау.

В обществените мрежи в страната препоръките за предотвратяване от болестта варират от отвод от бананите до преустановяване на онлайн-поръчките от Китай.

Ползвател на обществените медии, който се базира на татко си – чиновник в здравното министерство, предизвестява, че заплахата от заразяване е изключително висока при възрастни мъже. За да се защитят те би трябвало да пият всяка вечер по 250 мл. водка или уиски.

Засега обаче хуморът доминира над суматохата, написа вестникът. Но в Москва защитните маски са изкупени, макар че едвам двама китайци са диагностицирани с заболяването надалеч на изток.

Конспиративните теории

Вестникът цитира материал на военния канал „ Звезда “, в който се напомня прогноза на шефа на „ Майкрософт “ Бил Гейтс. Миналата година той съобщи, че скоро от подобен ковид може да загинат до 33 млн. души за 250 дни.

След такова изявление последователите на тайните теории безусловно нямат подозрение, че актуалният вирус има неестествен генезис, а един от основните му спонсори е точно Гейтс.

Московски медии пък подозират, че вирусът е основан в лаборатория на американската войска.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР