В Русия групировката Вагнер вече я няма. Идеята е какво

...
В Русия групировката Вагнер вече я няма. Идеята е какво
Коментари Харесай

Проф. Бронислав Сланчев: Групировката Вагнер вече я няма в Русия

" В Русия групировката „ Вагнер ” към този момент я няма. Идеята е какво могат да създадат с бойците в Сирия и по Африка. Много от хората, които са там, или би трябвало да се причислят към локалните организации, или да се откажат ". Това съобщи проф. Бронислав Сланчев, учител по интернационалните връзки и сигурност в Калифорнийския университет " Сан Диего в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Думите му са в отговор на въпрос за бъдещето на частната войска „ Вагнер ” дни след гибелта на нейния водач Евгений Пригожин, който преди два месеца се разпалва против властта в Кремъл и насочи ясни рецензии към военното и политическото управление на Русия.

За войната в Украйна проф. Сланчев изясни, че при започване на юни Украйна направи смяна в своята атака. „ Поне на две места те към този момент са стигнали до отбранителните линии на руснаците и на две места имат сили да ги раздерат. Може да стартират договаряния преди Крим да бъде освободен ”, сподели той.

По мотив даването на изтребители Ф-16 от Нидерландия и Дания на Украйна, преподавателят сподели, че на украинците им трябват към 300 самолета, с цел да има смисъл от тях. „ Докато Америка не стартира да ги доставя, на Украйна няма да им стигнат. Това е сигнал, че западът ще поддържа Украйна, това е знак за подготовка, че Западът няма да се откаже от поддръжката на Украйна. Според него не може да се проведат избори за парламент в Украйна в този момент. „ Има хора, които се тормозят, че президентството е известно и ще стартират да вземат властта в свои ръце. Изборите не могат да бъдат извършени поради това, че има война. Институциите в Украйна – парламент, партии, съдилища, не се употребяват с доверие, демонстрират допитванията ”, изясни проф. Сланчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР