В Русия готвят списък с местни клонове на чуждестранни компании,

...
В Русия готвят списък с местни клонове на чуждестранни компании,
Коментари Харесай

Русия национализира Мак Доналдс, ИКЕА и Епъл

В Русия готвят лист с локални клонове на задгранични компании, които страната може да национализира, написа, цитирайки Олег Павлов, началник на организацията " Обществена потребителска самодейност ".

„ На държавното управление и на Генералната прокуратура е изпратен лист с задгранични компании, които могат да бъдат национализирани заради преустановяване на работата им в Русия... До момента в листата има 59 компании, само че той ще се уголемява според от нови изказвания от задгранични компании. Сред тези, които към този момент са се озовали в документа, са: Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald`s, Porsche, Toyota, H&M и други ", сподели Олег Павлов.

Ръководителят на " Обществената потребителска самодейност " изясни, че правоприлагащите органи, Министерството на индустрията и търговията и Роспотребнадзор ще вземат участие в работата по листата съгласно своите компетентности. Според него описът е отворен и там са включени компании, които афишират отдръпването си, без да дават гаранции на съветските консуматори. Освен това той посочи, че по отношение на тях ще се ползват административни, наказателни и правосъдни процедури.

Според Олег Павлов, съветските управляващи към този момент са построили единна позиция, че задграничният бизнес не може просто да закрие предприятията си в Русия.

„ Тъй като доста от нашите средства са вложени в инфраструктурата на тези предприятия, би трябвало да се прегледа въпросът за национализацията им”, склонен е първият вицепрезидент на Съюза на индустриалците и бизнесмените в Санкт Петербург Михаил Лобин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР