В Русия е разработен първият в света наземен робот-камикадзе Депеша“

...
В Русия е разработен първият в света наземен робот-камикадзе Депеша“
Коментари Харесай

Русия променя играта – вкарва в боя първите в света наземни дронове-камикадзе Depesha

В Русия е създаден първият в света наземен робот-камикадзе „ Депеша “ (Depesha), който се ръководи посредством джойстик и FPV шлем, заяви пресслужбата на държавната корпорация „ Ростех “, предава РИА Новости.

Устройството е предопределено за заличаване на жива мощ и техника на съперника, както и на укрепления като „ драконови зъби “.

 

Снимка: Tweeter

Това са бетонни блокове, употребявани за прекъсване на напредването на танковете и за попречване на завладяването на територия от механизираната пехота. Те саизползвани в Украйна.

Русия трансформира играта – вкарва в багра първите в света наземни дронове-камикадзе Depesha (СНИМКИ) 03.06.24 20:35 Изборите ще не престават, предвижда пред SafeNews проф. Александър Маринов 03.06.24 20:16 Близо хиляда нови милионери в България! Как българин-рекордьор по доходи проработи 70 милиона за година? (ГРАФИКА) 03.06.24 19:53 Гей ли е Асен Василев? – Кирил Петков с огромно разобличаване! (ВИДЕО) 03.06.24 19:23 Брутално разобличаване от Сърбия!: Вучич е платил 500 хиляди $, с цел да „ си купи “ гласуването на резолюцията за Сребреница 03.06.24 19:01

Досега под FPV-дронове се разбираха извънредно летящи безпилотни апарати.

 

 

„ Холдинг „ Високопрецизни комплекси “ (част от „ Ростех “) е създал многофункционалните роботизирани комплекси „ Депеша “ и „ Багги “ (Бъги).

Роботът „ Депеша “ е съединен върху гъсенична платформа и се ръководи от оператор благодарение на джойстик и FPV шлем. Роботът „ Багги “ (Buggy) е с платформа на колела и се ръководи с джойстик и таблет. И двата робота могат да се употребяват като наземни дронове камикадзе за поразяване на противников цели посредством взривяване на заряд, който роботизираният комплекс доставя до задачата “, се показва в информацията.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР