В Русия е образувано първото административно дело по член от

...
В Русия е образувано първото административно дело по член от
Коментари Харесай

Първо дело за ЛГБТ пропаганда в Русия - срещу издателство

В Русия е формирано първото административно дело по член от наказателния кодекс за пропагандата на ЛГБТ. То е против книгоиздателство.

" Стана известно за първото дело, формирано по нова публикация за ЛГБТ пропагандата. То беше формирано след мои запитвания по отношение на скандалното издателство Popcorn Books ", написа в канала си в Telegram Александър Хинштейн, ръководител на Комитета по осведомителна политика на Държавната дума.

Делото е по член 6.21 от Кодекса за административните нарушавания (пропаганда на нетрадиционни полови връзки и (или) желания, промяна на пола). Същевременно е формирано и дело по член 20.1 (дребно хулиганство), добави Хинштейн.

„ Очаквам казусът да бъде импортиран в съда и Popcorn Books, които насочиха открити провокации към страната, да си получат заслуженото “, сподели шефът на комисията.

Според него „ след влизането в действие на законите, забраняващи ЛГБТ пропагандата през декември, Popcorn Books освен са траяли да продават " такива книги ", само че и " предизвикателно " са почнали да поставят на кориците им с цитати от член 29 от Конституцията на Русия, който подсигурява независимост на словото и възбрана на цензурата.



На 5 декември съветският президент Владимир Путин подписа закони, забраняващи пропагандата на ЛГБТ и педофилията, информацията, насърчаваща промяната на пола, и въвеждаща административна отговорност за тези закононарушения, напомня Интерфакс. Законите ще обиден интернет, медиите, книгите, аудиовизуалните услуги, киното и рекламата. Освен това не е разрешено да се продават артикули, в това число вносни, съдържащи информация, чието разпространяване планува административна или наказателна отговорност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР