В Русия досега са регистрирани 698 случая на варианта на

...
В Русия досега са регистрирани 698 случая на варианта на
Коментари Харесай

Русия подготвя нови мерки срещу разпространението на Омикрон

В Русия до момента са регистрирани 698 случая на разновидността на ковид Oмикрон и държавното управление ще приготви до края на седмицата нови ограничения за битка с разпространяването му, заяви през днешния ден вицепремиерката Татяна Голикова, представена от Ройтерс.

Омикрон докара до рекордно огромен брой новозаразени в някои елементи на Западна Европа и Съединените щати, само че разновидността към този момент се популяризира по-бавно в Русия, където записаните всекидневно случаи на ковид спаднаха от пиковите 41 335 случая, регистрирани при започване на ноември.

Според данни, събрани от системата на Ройтерс за следене на COVID-19, броят на записаните смъртни случаи в Русия е над 666 хиляди, което подрежда страната на второ място в черната статистика в света след Съединени американски щати.

Говорейки на президента Владимир Путин по време на излъчено по малкия екран съвещание на държавното управление, Голикова съобщи, че поради Омикрон броят на новите случаи на COVID-19 в Русия може да се усили няколко пъти.

" Подготвяме спомагателни ограничения за незабавен отговор. Предложението ще бъде дефинирано до края на седмицата ", сподели Голикова.

Вчера Анна Попова, ръководителката на федералната работа за отбрана на потребителите Роспотребнадзор, предизвести, че броят на новите случаи на ковид може да стане шестцифрено число, в случай че не се съблюдават подобаващи санитарни ограничения.

Днес Русия заяви за 17 946 новозаразени и 745 смъртни случая през последните 24 часа.

Кремъл постоянно показва неодобрение от бавните темпове на имунизационната акция в страната и приканва за нейното ускорение.
Голикова сподели през днешния ден, че груповият имунитет в Русия против COVID-19 възлиза на 63,2 на 100 от популацията, което е единствено малко повече от нивото от 61,8 % към 30 декември.

Властите в столицата Москва към този момент оповестиха, че ще обезпечат повече болнични кревати в очакване на внезапно нарастване на случаите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР