В Русия днес се произвеждат избори на различни нива, в

...
В Русия днес се произвеждат избори на различни нива, в
Коментари Харесай

В Русия се произвеждат избори на различни равнища в 80 региона

В Русия през днешния ден се създават избори на разнообразни равнища, в които право на глас имат 65 милиона души, съобщи ТАСС.

В 22 субекта на Руската Федерация има директни избори за губернатори. Непреки избори има за ръководители на четири района, като за тези ръководители гласоподават депутатите в районните парламенти. В 16 субекта се произведат избори за депутати в локалните законодателни събрания. В 12 субекта има избори за регионални събрания на регионалните центрове. Гласува се и за седем места в Държавната Дума - долната камара на съветския парламент. Има и доста общински избори, измежду които максимален интерес провокира вотът за кмет на Москва. Там актуалният кмет Сергей Собянин наподобява без конкуренция.

Общо ще се произведат 4700 вота в 80 района на страната. Изборите се създават в миг на обществено напрежение поради пенсионната промяна, която породи митинги в цялата страна.

Изборите протичат умерено, с обичайния интерес към районните вотове измежду гласоподавателите, съобщи пред ТАСС Глеб Кузнецов, ръководител на експертния съвет на съветския Експертен институт за обществени проучвания. Избирателната интензивност там, където хората към този момент гласоподават, доближава половината от интензивността на президентските избори по същото време на деня - разумно постоянно е по този начин на изборите от по-ниско ниво, изясни анализаторът.

Федерацията се простира в 11 часови пояса и в множеството й съставни елементи гласуването едвам стартира, по тази причина е още рано да се приказва за резултати, показва политологът Алексей Чеснаков.

По думите му управляващите в Русия още при започване на акцията са решили да не прекаляват с "мобилизационните принадлежности " заради "известната отмалялост измежду жителите от мощната федерална акция " за изборите на държавен глава през март. "За управляващите в този момент е по-важно да показват, че изборите са почтени и законни, по тази причина се отделя толкоз внимание да няма нарушавания ", прибавя той. "Като цяло " акцията и днешният избирателен ден съгласно него протичат "нормално ".

Не са регистрирани нарушавания на завършилите към този момент избори за губернатор на Чукотка - Чукотския самостоятелен окръг в Далечния изток на Русия. Там са дали своят вот 54,8 на 100 от гласоподавателите и районната изборна комисия стартира преброяването, осведоми РИА Новости.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР