В Русия днес протичат над 9000 вида избори (избирателни кампании

...
В Русия днес протичат над 9000 вида избори (избирателни кампании
Коментари Харесай

В Русия протича основният ден за гласуване

В Русия през днешния ден протичат над 9000 типа избори (избирателни акции и локални референдуми). На множеството места вотът стартира още в петък. 13-и септември се счита за главния ден за гласоподаване, а предходните два дни - 11-и и 12-и септември бяха д опълнителни дни за практикуване правото на избор, оповестява организация " ТАСС ".

Тридневното гласоподаване бе въведено през лятото със съответните ремонти в законодателството, които бяха обсъждани и гласувани в продължение на седмица . Целта бе да се избегне скупчването на доста хора пред урните в изискванията на пандемия. Мярката среща и съперници - те считат, че нововъведението улеснява подправянето на резултатите от изборите. Броенето на бюлетините ще стартира след края на последния ден от вота, а дотогава те ще се съхраняват в специфични пространства.

" Путин е апаш ", скандират протестиращи в Далечния изток ден преди локалния избор

Организираха митинги след ареста на Сергей Фургал

Изборите се провеждат в 83 от общо 85-е субекта на Руската федерация. В 18 района гласуването е за губернатори , в 11 - за депутати в районни и законодателни събрания, а в четири - за депутати в Държавната дума.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР