В Русия днес бе отбелязана шестата година от убийството на

...
В Русия днес бе отбелязана шестата година от убийството на
Коментари Харесай

Стотици се събраха в центъра на Москва, за да почетат паметта на Борис Немцов

В Русия през днешния ден бе маркирана шестата година от убийството на опозиционера Борис Немцов, оповестиха международните организации.

Стотици руснаци се събраха през днешния ден в центъра на Москва, с цел да почетат паметта на Немцов. Много хора, в това число и американският дипломат в Русия Джон Съливан, поставиха цветя на мястото, близо до Кремъл, където бе погубен Немцов на 27 февруари 2015 година

Фондацията, носеща името на Немцов, похвали гражданската героизъм на вкарания в пандиза отстъпник Алексей Навални. Фондацията бе учредена от дъщерята на Немцов, Жана Немцова, в Бон, Германия, като всяка година връчва премия за отбрана на демократичните полезности в Русия.

Тазгодишният притежател на премията е Алексей Навални, който, след гибелта на Немцов, мнозина възприемат като нова вяра за слагане на завършек на ръководството на съветския президент Владимир Путин.

Навални е " знак на съпротивата против тиранията в света ", съобщи фондацията и прикани опозиционерът неотложно да бъде пуснат на независимост, заяви ДПА.

" Алексей Навални освен показва невероятна персонална храброст, само че има също по този начин голям принос за изобличаването на корупцията ", посочи още фондацията.

Борис Немцов се бори за " по-добро бъдеще за страната си и за своите съграждани ", сподели Джон Съливан по отношение на годишнината от убийството на опозиционния политик.

Немцов " продължава да е ентусиазъм за доста хора, които се борят за правдивост, бистрота и независимост ", написа в Туитър американското посолство в Русия.

" Немцов към момента е образец за тези, които не са безразлични към свободата, човешките права и демокрацията, съобщи в Туитър представителството на Европейския съюз в Русия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР