В Русе започна ваксинирането на хора, които са бездомни или

...
В Русе започна ваксинирането на хора, които са бездомни или
Коментари Харесай

Започна ваксинирането на бездомни и скитащи се в Русе

В Русе стартира имунизирането на хора, които са бездомни или скитащи. Инициативата е взаимна сред Червения кръст и Здравната ревизия, които са обезпечили нужните ваксини за обществено слабите лица.

Ваксинирането е и по избор на самите хора, за които БЧК се грижи през зимата в спешната си столова.

Снимка: Емил Димитров

„ Възползвам се от случая, че не се постанова да се заплаща, тъй като нямам такава опция. Имам желание да се имунизирам, с цел да не съм рискова за близките, за децата си и така нататък “, споделя 56-годишната Антоанета Дончева.

„ Правя го за персонална и социална сигурност, пък и годините към този момент станаха много. Казаха, че за хора над 65 години е по-безопасно да се имунизират “, споделя 66-годишният Кирил Цветков.

Снимка: Емил Димитров

И двамата нямат терзания от странични резултати и считат, че имунизацията дава гаранция, че ще бъдат по-защитени от вируса.

Преди слагането на иглата от лекаря от РЗИ, на всеки бе мерена температурата и кръвното налягане, дружно с диалог дали имат съпътстващи болести.

Снимка: Емил Димитров

Над 25 души от общо 66 консуматори на Кризисната столова са се записали за имунизиране в идващите няколко дни. От БЧК са подготвени да им окажат всякаква помощ.

Снимка: Емил Димитров

„ Тези лица нямат персонални лекари, в случай че инцидентно почувстват нещо, неразположение, могат да дойдат при нас в БЧК, ние да се свържем надлежно със здравните управляващи или при по-тежки случаи да потърсят помощ напряко в Спешно приемно поделение “, изясни шефът на БЧК-Русе Антоанета Ябанозова.

Всички имунизирани получиха и като подарък пакети с подкрепителна закуска, естествен сок, чорапи и маски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР