В Русе започна пръскането с препарати срещу комари, кърлежи и

...
В Русе започна пръскането с препарати срещу комари, кърлежи и
Коментари Харесай

Започна пръскането за комари, кърлежи и бълхи в Русе

В Русе стартира пръскането с препарати против комари, кърлежи и бълхи. Ще бъдат обработени над три хиляди декара. Екипите работят заран и вечер. Липсва обаче съгласуваност с румънските управляващи и не е ясно по какъв начин там се оправят с казуса.
С техника против кърлежи и бълхи първо се третират тревните площи в парковете и междублоковите пространства. Това се прави 3 пъти - в ранна пролет, в края на май и през август.
Наталия Кръстева, заместник-кмет по комунални действия на Община Русе: Преди отнасяне на зелените площи, дали за кърлежи, дали за комари, авансово суброгираме дейностите сред двете компании, с цел да може тревата да е окосена и да има резултат от осъщественото напръскване. " Георги Георгиев, шеф на дезинфекционна станция в Русе: Препаратите са безвредни. След всяка обработка се слагат предупредителни табели, в които е разказано - препарат, антидот, телефон мой за връзка, някой в случай че има нещо да пита.
Постигната е сделка и сред дунавските общини за координирано напръскване против комари.
Георги Георгиев, шеф на дезинфекционна станция в Русе: Координацията е само от наша, от българска страна. Обработват се съвсем всички дунавски общини от Силистра до Видин. За румънската част нямам такава информация, че се прави нещо.
Един комар може да измине над 7 километра и по този начин да стане евентуален преносител на рискови болести като западнонилската тресчица.
Елка Станчева: Притесняваме се... носят болести по децата. Стига се до лекуване с лекарства, а това е ненужно. Случвало се е. Не е прелестно.
Всяка година Община Русе изразходва над 300 хиляди лв. в битката с комарите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР