В Русе ще бъдат изградени обособени места за паркиране на

...
В Русе ще бъдат изградени обособени места за паркиране на
Коментари Харесай

100 електрически тротинетки ще бъдат на разположение на русенци

В Русе ще бъдат построени обособени места за паркиране на електрически скутери

Общинският съвет утвърди съглашението за съдействие, подписано сред Община Русе и Лайм Технолоджи ЕООД. То е за създаване на обществена система за споделено потребление на електрически скутери на територията на цялата община

Съгласно новоприетата Наредба №18 за публичния ред при полазване на транспортни средства, ще бъдат избрани места за паркиране на самостоятелни електрически транспортни средства, като не повече от 50 % от потенциала на местата за паркиране да могат да се употребяват от юридически лица.

С решение на Комисията за организацията на сигурност на придвижването ще бъдат избрани места за паркиране освен на тези електрически скутери, само че в това число и на тези на физически лица като кметът ще ги дефинира със заповед. По този метод ще се подтиква потреблението на по-екологични транспортни средства.

Предвижда се в града да бъдат ситуирани 100 тротинетки, които ще бъдат разпределени на няколко местоположения. Те ще развиват скорост до 25 км/ч. и ще имат стартова цена за отключване, както и цена за използването им на минута. Тяхната цел е да се задоволи потребността на мрежата на микромобилност в града, понижаване въздействието на външните резултати, генерирани от самостоятелния авто трафик, възстановяване на публичната информираност в региона на безвредното държание на пътя и нарасналото внимание.

Фирмата стартира активността си през юни 2017 година като през днешния ден е най-голямата компания за наем на електрически тротинетки в света. Тя оперира в 200 града – в района развива активност в Букурещ, Атина, Солун и други.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР