В Русе продължава кампанията по представяне на обществеността на проекта

...
В Русе продължава кампанията по представяне на обществеността на проекта
Коментари Харесай

В Русе започват финалните дейности по проекта „Бъди активен, а не агресивен“ със спортни игри по шест вида спорт

В Русе продължава акцията по показване на обществеността на плана „ Бъди деен, а не нападателен “, който се финансира Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за 2022 година, Министерство на младежта и спорта.

Проектът се изпълнява  от Сдружение „ Дунавски начинания за обединени райони ”. Част от дейностите по плана включват образуване и осъществяване на спортни надпревари и игри по шест типа спорт – футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон, джитбол и маратон. Надпреварата ще се организира на състезателен комплекс „ Ялта “ В Русе, под наслов  „ Бъди деен, а не нападателен “ от 9.00 часа. Предвиждаме присъединяване в събитието да вземат общо към 100 младежа на възраст сред 15 и 29 годишна възраст. Спортното събитие ще се организира на няколко стадия, като всеки от тях включва друга спортна игра. Дейността планува взаимно присъединяване на младежи, а групите няма да надвишават 20 души. Всяка от тях ще включва състезатели, подбрани по възраст от 15 до 29 години. На участниците ще бъдат раздадени тестета с инфо-карти направени по плана за постигане на по-високо равнище на осведоменост и социална ангажираност към проблемите с експанзията измежду младежите, както и методите за предварителна защита и превъзмогването й. Спортните събития имат значимо значение в битката с експанзията, насилието и всички типове прояви на непоносимост и дискриминация. Това е повода в границите на тази активност да проведем спортните събития под наслов

Проектът „ Бъди деен, а не нападателен “

 Основната цел на плана е включените в него младежи да изградят умения за обществено отговорно държание, за справяне във враждебна или рискова среда, а също по този начин и да изградят привички за здравословен и физически деен метод на живот като модел за предварителна защита на разнообразни форми на експанзия, вследствие на което да развият сензитивност по публично важен проблем, какъвто е насилието.

Целта е в края на плана е участниците да придобият умения за ограничение и предварителна защита на експанзията измежду младежите, да бъдат подкрепени в построяването на умения за обществено отговорно държание и справяне във враждебна или рискова среда на младежите.

Заповядайте на откриването на спортните игри и надпревари „ Бъди деен, а не нападателен “ на 8 октомври от 09.00 часа на терените навън в състезателен комплекс „ Ялта “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР