В Русе победата е за кандидата на БСП - Пенчо

...
В Русе победата е за кандидата на БСП - Пенчо
Коментари Харесай

В Русе победата е за кандидата на БСП - Пенчо Милков

В Русе успеха е за претендента на Българска социалистическа партия - Пенчо Милков. Значително по-малко гласове съумя да събере Диана Иванова от ГЕРБ.

Александър Марков с още информация за резултатите от вота.

Русе

С 60% поддръжка Пенчо Милков е новият кмет на Русе. Той беше определен при 30% изборна интензивност, с 10% по-ниска от тази на първи тур.

Милков усили два пъти резултата си в съпоставяне отпреди седмица, а Диана Иванова от ГЕРБ съумява да натрупа 6% над резултата на партия ГЕРБ, която я издигна. Въпреки поддръжката на обединението от Съюз на демократичните сили, обаче, тя загуби.

В 2:10 тази заран с решение на ОИК Милков беше разгласен за кмет. Той ще работи с 10-партиен Общински съвет, в който ГЕРБ има 15 съветници, Българска социалистическа партия 14, останалите 8 партии разпределят останалите до 51.

За въздуха, стопанската система и транспортната съгласуваност на Русе ще работи Пенчо Милков - това съобщи той пред Българска национална телевизия.
Пенчо Милков, определен за кмет на Русе: Проблемите на Русе са ясни на русенци. На първо място това е въздухът, съгласно мен, който и да беше определен за кмет, това трябваше да е абсолютният му приоритет. И по-късно довеждане докрай на започнатите огромни поправки, има улици в центъра, които би трябвало да се завършат, огромни планове по кейовата стена, би трябвало да навляза в нещата, с цел да могат да бъдат сполучливо приключени, и тъй като Русе е северен град, да обезпечим положението при зимна конюнктура.
Оттук нататък занапред предстоят анализите за този резултат в редиците на ГЕРБ след 8-годишно ръководство на техен кмет.
 Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР