В Русе днес ще е предимно слънчево с максимална температура

...
В Русе днес ще е предимно слънчево с максимална температура
Коментари Харесай

Валежите спират, но остава студено

В Русе през днешния ден ще е най-вече слънчево с оптималната температура 3 градуса

Студено, прохладно и дъждовно тук-там е утрото на 13 декември, с минимални температури от минус 6° тук-там из високите полета на Западна България до 4 - 5° по Южното Черноморие, в Русе – към минус 2°. През деня облачността ще продължи да се раздира и понижава, след обяд в по-голямата част от страната до най-вече слънчево време. Значителна ще се задържи облачността над крайните южни региони и на обособени места там преди обяд към момента ще превалява.

Северозападният вятър ще отслабва и стихва, само че в Източна България през по-голямата част от деня ще се задържи сдържан. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, в Русе - към 3°.

В утринните часове по южното крайбрежие на Черноморието ще е най-вече облачно и тук-там към момента ще превалява дъжд. Около и след обяд облачността и там ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа северозападен вятър, ще е най-вече сдържан, преди обяд на север – към момента силен; след обяд ще отслабва и вечерта в множеството региони ще стихне. Максимални температури 2°-6°. Температурата на морската вода е 9° - 11°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна, тук-там основно в Родопите ще превалява сняг. След обяд облачността в множеството региони ще намалее да най-вече слънчево време. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи - мощен западен вятър. Ще е студено, с оптималната температура на 1200 метра към 0°, на 2000 метра – към минус 6°, в Стара планина ще са по-ниски, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР