В Русе днес бе почетена паметта на загиналия преди 14

...
В Русе днес бе почетена паметта на загиналия преди 14
Коментари Харесай

В Русе отдадоха почит на загиналите българи в Кербала

В Русе през днешния ден бе почетена паметта на починалия преди 14 години при нападението над база "Индия " в Кербала Антон Петров.

Пред гроба му с изключение на родственици и другари пристигнаха и негови бойни приятели от 68-а бригада "Специални сили ". Те бяха водени от командира на поделението бригаден военачалник Явор Матеев.

На колене и с едноминутно безмълвие всички показаха почитта си към офицерски претендент Антон Петров, който остана вечно на 26 година

В словото си бригаден военачалник Матеев сподели, че се прекланят пред паметта и на всички наши военнослужещи, отдали живота си, с цел да живеем през днешния ден в един по-мирен и по-спокоен свят.

Тази година майката на Антон - Иванка Петрова, е малко по-обнадеждена в годишнината от гибелта на сина си.

Тя от години води борба страната да поеме ангажимент към околните на починалите бойци. Във вторник от Българска социалистическа партия дадоха обещание да предложат промени, които да разрешат на фамилиите да получават обществени добавки.

"Това е последната ми вяра след 10 години битка. Поне някоя политическа партия пое ангажимент за смяна. Да забележим, времето ще покаже. Болката от загубата няма по какъв начин да отмине, ние просто привикваме да живеем с болката, с неналичието ", показа Иванка Петрова.

В памет на Антон всяка година майка му връчва стипендия на възпитаник от гимназията по корабостроене в Русе, където е учил в миналото и нейният наследник.

При офанзивата в Кербала на 27 декември 2003 година с изключение на Антон Петров починаха още четирима български военнослужещи.

Военнослужещите от "Специални сили " сведоха глави и пред гроба на починалия през 2005 година в Ирак русенец Валентин Донев.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР