В Румъния уволниха полицейски началник след убийството на 15-годишно момиче,

...
В Румъния уволниха полицейски началник след убийството на 15-годишно момиче,
Коментари Харесай

Убийство на дете взе главата на шефа на румънската полиция

В Румъния уволниха полицейски шеф след убийството на 15-годишно момиче, което позвънило три пъти в полицията, с цел да заяви за личното си похищение, оповестява БГНЕС. „ Наредих уволнението на полицейския шеф, тъй като са нужни фрапантни ограничения “, съобщи вътрешният министър Николае Мога.

Момичето, разпознато като Александра, беше отвлечено в сряда, откакто се пробвало да се прибере в дома си в Добрословени, Южна Румъния, на стоп. В четвъртък сутринта тя съумяла да се обади на незабавния телефон 112 три пъти и да даде насоки на полицията за това къде я държи водачът, който я качил в колата си.

Полицейският шеф Йоан Буда съобщи пред публицисти, че момичето крещяло по телефона „ Той идва, той идва “, преди връзката да прекъсне. Роднини на Александра упрекнаха полицията, че не е взела предизвестието на съществено и когато се е задействала, е било прекомерно късно.

Органите на реда претърсиха три здания преди да открият къщата, в която е било държано момичето – над 12 часа след телефонните му позвънявания. След това служителите на реда поискали заповед за обиск, която не се изисква при изключителни обстановки като тази, и изчакали до разсъмване за претърсването – 19 часа след последното позвъняване на Александра.

Органите на реда разкрили „ човешки остатъци “, които се проучват и бижута, които момичето носело по време на отвличането си. 65-годишен обвинен е бил открит в една от постройките и е в ареста за разпит, оповестяват локални медии.

„ Оставките на всички, които са подходили по неверен метод към случая, довел до сходни трагични последици, са наложителни “, съобщи румънският президент Клаус Йоханис.

От полицията признаха, че второ момиче, чийто родители докладвали изгубването й в същия регион преди три месеца, може да е жертва на същия палач.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР