В Румъния сняг и леден дъжд наложиха отлагане на десетки

...
В Румъния сняг и леден дъжд наложиха отлагане на десетки
Коментари Харесай

Лошото време отложи полети в Румъния, Хърватия е заплашена от наводнения

В Румъния сняг и мразовит дъжд постановиха отсрочване на десетки полети и на някои влакове. Валентин Йордаке, представител на летището в Букурещ, сподели, че тази заран са били отсрочени 30 полета поради мразовитото време. Температурите са към минус 5 градуса. Влаковете от Букурещ към черноморското пристанище Констанца и южния град Крайова също закъсняват.

Метеоролозите издадоха през днешния ден жълт код за сняг, суграшица и поледица в Букурещ и седем окръга в южната и източната част на страната.

Спасителни екипи и бойци в Хърватия се борят да удържат придошлата река Сава, която доближи рекордно високо равнище югоизточно от столицата Загреб, съобщи Асошиейтед прес.

Властите оповестиха, че през днешния ден водното ниво край Ясеновац е надвишило с 10 сантиметра най-високата записана до момента стойност. Десетина къщи в близко село са откъснати от света.

Държавната телевизия ХРТ заяви, че неговите поданици са отказали да се изтеглят и в този момент избавителни екипи им доставят храна и вода с лодка.

Експерти чакат равнището на Сава да продължи да се повишава и през идващите дни поради новия сняг.

В Албания министерството на защитата и локалните управляващи оповестиха, че 3000 хектара в северозападната част на страната са наводнени, а 225 къщи са обградени от вода.

Непрекъснатите превалявания и изпускането на непотребните води от водните електроцентрали са потопили региона от две седмици. Министерството на защитата заяви, че бойци изтеглят едрия добитък от застрашените селища и доставят храна и вода на локалните поданици и домашните животни.

Пожарникари избавиха възпитаници от главно учебно заведение, в което водата достигнала един метър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР