В Румъния се изгражда най-голямата база на НАТО в Европа.

...
В Румъния се изгражда най-голямата база на НАТО в Европа.
Коментари Харесай

€2.5 милиарда: НАТО изгражда най-голямата си база в Европа на 60 км от границата с България

В Румъния се построява най-голямата база на НАТО в Европа. Тя ще коства 2,5 милиарда евро и ще побира над 10 000 военнослужещи. 

Базата, която ще се простира на 2,8 хиляди хектара се построява в региона на Констанца, където се намира румънското пристанище на Черно море, оповестява Euronews. Инфраструктурата се построява на мястото на съществуващата авиобаза на НАТО " Михаил Когълничану ".

Новата база ще включва писти, оръжейни платформи, хангари за военни самолети, както и жилищни блокове, учебни заведения, детски градини, магазини и болница.
 България, Франция, Германия и други членки на НАТО, които не извършват задачата за разноските за защита
Не единствено България: Кои членки на НАТО не дават 2% от Брутният вътрешен продукт за защита

Полша заделя най-вече от своя Брутният вътрешен продукт за армията си

Румънският специалист Дорин Попеску твърди, че решението за построяването въз основата е взето, откакто Русия атакува Украйна, което дава обещание да бъде " дълготрайна " война.

В момента във въздушната база са ситуирани към 5000 бойци, множеството от които американци.
 Снимка 657871
Източник:

В началото на март в Албания беше открита първата база на НАТО на Западните Балкани. Авиобазата се намира на 80 км южно от столицата Тирана и е най-големият план на алианса в страната. Според локалните управляващи то има за цел да " отбрани Албания от Русия ".

Как ще се укрепи инфраструктурата на НАТО по границата с Русия?

Инфраструктурата на НАТО по границите с Русия е обогатена и с военни уреди на Швеция и Финландия, отбелязва Rzeczpospolita. Засега не се планува създаване на нови бази там, само че не може да се изключи това да се промени.

Шведските управляващи (32-ри член на алианса) оповестиха, че няма да одобряват нуклеарни оръжия. Финландия, която има граница с Русия от над 1300 км, не изключва допускането на нуклеарни оръжия на своя територия, което ще изисква нови вложения. В момента такива оръжия се употребяват в пет страни членки на НАТО - Белгия, Холандия, Германия, Турция и Италия.
 Най-ефективният барут в света. Румънците ще вършат цех с германците
Най-ефективният барут в света. Румънците ще вършат цех с германците

Съвместната фабрика ще се намира в Румъния
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР