В Румъния са оптимисти за влизане в Шенген през 2024

...
В Румъния са оптимисти за влизане в Шенген през 2024
Коментари Харесай

В Румъния са оптимисти за влизане в Шенген през 2024 г.

В Румъния са оптимисти за влизане в Шенген през 2024 година. Шансовете на страната за това нарастват доста с помощта на дейностите, които е подхванал в Съда на Европейския съюз против Съвета на Европейски Съюз, съобщи на конференция в град Бистрица водачът на румънската партия „ Народно придвижване “ (PMP) и народен представител в Европейския парламент Еуджен Томак. Той продължава да упорства за анулация на решението от предишния декември, с което Румъния и България бяха отхвърлени за участие в Шенген, написа Българска телеграфна агенция. 

„ Вярвам, че нещата ще се случат до година и половина. Няма различен, по-бърз метод, тъй като Швеция предложи на дневен ред тематиката за Шенген, само че без алтернатива за разширение. Австрия към момента е срещу, тя ще бъде срещу и през юни. А от есента на идната година всички ще влязат в предизборната акция. Не виждам по какъв начин Шенген ще може да бъде тематика преди този момент “, разяснява Еуджен Томак, представен от Аджерпрес. 

Той се надява петицията, която е инициирал измежду румънските жители за поддръжка на присъединението към пространството без граници, да накара Европейския парламент да се включи интензивно в процеса.

„ За нас е значимо посланието на жителите, което изпращаме посредством тази петиция – „ Подпишете за Румъния в Шенген “. В идващия интервал ние също ще излезем на улицата, ще отидем да приказваме с хората, ще се опитаме да убедим румънците да ни поддържат. Едно е да отидеш с 50 000 подписа, друго е да имаш милион подписа, които да поставиш на масата на Европейския парламент “, добави Еуджен Томак. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР