В рубриката “Шампионите ни гостува талантливият Никола Цолов, който както

...
В рубриката “Шампионите ни гостува талантливият Никола Цолов, който както
Коментари Харесай

Никола Цолов „В темпото на Кари“: Алонсо мисли, че съм готов за Формула 3

В рубриката “Шампионите ” ни гостува надареният Никола Цолов, който както знаем през миналата година завоюва испанската Формула 4, а упоритостите му за Формула 3, в която ще се състезава от тази година, не са по-малки.

Влизането във Формула 3 е огромна стъпка в моята кариера, само че се надявам да се оправя. Има стъпка сред Формула 4 и Формула 3, която аз пропущам, тъй като Фернандо Алонсо мисли, че съм подготвен да направя тази голяма крачка. Разликата във време е горе долу същата колкото от Формула 3 до Формула 1. За момента най-ценното с него ми е работата отвън пистата. Винаги ми оказва помощ по какъв начин да съм по-различен от другите в подготовката.

Разликата сред Ф3 и Ф4 е най-много в аеродинамиката и скоростта, с която можеш да минеш през завоите е като във видеоигра - безусловно ти завиваш и то завива. Имаш възприятието, че тялото ти излиза отвън колата. Затова физическата подготовка преди надпреварите е доста значима. Най-вече акцентирам на кардио и мощ. Също характерни тренировки, вратът е доста значимо да се тренира. Левият крайник също, тъй като спирачката е все едно стена, която искаш да счупиш.

Много неща научих през миналата година, най-много за работата отвън пистата, че би трябвало да си доста по-професионален от преди. Работата с инженера е доста значима и по какъв начин се подготвяте за самите надпревари. През сезона прекарваме най-вече с него. В тима постоянно би трябвало да работим дружно като семейство и да се разбираме доста добре.

Много е потребно да гледаш надпревари от предходни години - всяка обиколка какво се е случило и да обсъдиш с инженера за какво се е случило.

Единствената ми цел на съревнование е да съм първи - не отивам, с цел да съм втори, трети или четвърти. Като сложа каската не помня за всичко останало и не мисля за нищо друго. Като бях дребен си пеех песни до момента в който карам.

Вижте целия епизод във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР