В рубриката Под лупа в Катар 2022 се стремим да

...
В рубриката Под лупа в Катар 2022 се стремим да
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Килиан Мбапе

В рубриката " Под лупа в Катар 2022 " се стремим да ви срещнем с младите и евентуални играчи на Мондиал 2022, които могат да блеснат с изявите си и които си коства да бъдат следени заради техните качества. Ще ви представим един футболист, който към този момент е потвърден като един от най-хубавите в света, въпреки и да е още единствено на 23 години. Става въпрос за френския нападател Килиан Мбапе.

Играчът мина в Пари Сен Жермен през 2018-та година от Монако за сумата от 180 милиона евро. Сега Мбапе е оценен на 160 милиона евро според Transfermarkt, като доста медии настояват, че футболистът рано или късно ще се озове в Реал Мадрид. Нападателят на ПСЖ впечатлява с изявите си, както във Франция, по този начин и на актуалното Световно състезание. В своите три мача до момента на Мондиала, Мбапе има три гола и една асистенция, като записва 5,33 удари приблизително на мач, което демонстрира, че обича да стреля към вратата и да пробва от различнии позиции да означи.

Впечатляващото е, че 18,8% от ударите на Мбапе са се трансформирали в голове. Той съумява да реализира и 2,67 приблизително дрибли на мач, като обича да пробива с топка в крайници. Нападетял на ПСЖ има и невероятна статистика в своя клубен тим. В 20-те си мача във всички шампионати с екипа на парижани Мбапе има 19 гола и 5 асистенции. Успява да запише и 4,05 приблизително удари на мач. Тук процентът му във връзка с удари/голове е още по-впечатляващ - 23,4. 

Килиан Мбапе е основал и 14 огромни шанса. Макар да обича да приключва офанзивите и да прави независими пробиви, той съумява и да бъде в ролята на изобретателният човек в тима на ПСЖ. Нападателят записва 2,15 сполучливи дрибли приблизително на мач, което още веднъж е доказателство за неговото предпочитание да напредва с топка в крайници. Когато Мбапе играе с Меси и Неймар, той избира да е в ролята на човек, който приключва офанзивите, а оставя по-скоро на другите двама да бъдат изобретателните фигури в състава.

Килиан Мбапе е едно от " най-горещите " имена в света, като неговата скорост, физика и удар го вършат да наподобява извънредно сложен за прекъсване. Той е главен фактор за триумфите на ПСЖ и Франция, като върховете, които съумява да усъвършенства не престават да се усилват. Килиан Мбапе вкара и 4 гола на Мондиала в Русия, като даже съумя да се разпише и на финала против Хърватия, извоюван от " петлите " с 4:2. Изглежда, че може още против Полша да усъвършенства своето достижение от 2018-та година.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР