В рубриката на Plovdiv24.bg Питайте кмета продължаваме да публикуваме отговорите

...
В рубриката на Plovdiv24.bg Питайте кмета продължаваме да публикуваме отговорите
Коментари Харесай

Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 2: Развитието на Пловдив

В рубриката на Plovdiv24.bg " Питайте кмета " продължаваме да публикуваме отговорите на кмета на заложените от вас - нашите читатели, въпроси. Днес на дневен ред са развиването на Пловдив, обединяването със прилежащите общини " Марица " и " Родопи ", както и бъдещето на летище Пловдив.

Започваме с аеропорта, тъй като в последните месеци имаше много вести, само че и неясноти към него. Според градоначалника Иван Тотев летището би трябвало безспорно да е под ръководството на локалната администрация.

" Имаме отлични условия за туризъм, тук идват хора - факт, само че летят с линиите на летище София. Ако желаеме да растем, то ни би трябвало пряк достъп до Пловдив ", разясни кметът.

Все още няма решение на страната. Тя би трябвало да реши дали да се даде концесията на втория участник, след като китайците се отхвърлиха, или да го даде на община Пловдив. За локалната администрация вторият вид е по-добрият, тъй като ще се откри концесионер, който да го ръководи съгласно локалните особености. Така да вземем за пример е по-добра концепция за развиването на линиите за пасажери, в сравнение с карго терминал. Подобен би пристигнал на дневен ред на по-късен стадий. Общината би наблегнала и на достъпа от града до летището, за какво не и на градеж на хотел до аеропорта даже.

И защото градът се развива няма да спре и поддръжката към индустриалните зони в региона.

" Ако не желаеме град, в който за последните 20 години популацията да е намаляло с 30%, би трябвало да се развиваме. Това значи и да понесем някои тежести на развиването ", разяснява кметът.

За да се развива един град, той се нуждае от бизнес. Привличането на бизнес значи и време, в което да се натрупа база от по-малко софтуерни фабрики. Това в Пловдив към този момент се вижда и стартира основаването на не толкоз нискотехнологични заводи. Нивото ще се усилва това ще докара до още места, до увеличение на заплати, до повече конкуренция...

" Развиваме се, само че ни би трябвало още време. Макар че вървим с бързи темпове. Ние сме като реактивен аероплан в Пловдив ", сподели още Тотев.

Той засегна и прилежащите общини " Марица " и " Родопи ". Според него е невероятно в бъдеще да има сходни общини. Те ще се слеят, тъй като с развиването на Пловдив ще има огромни разлики сред него и останалите общини, на километър от Пловдив. Така че по един натурален метод сливането на общините Пловдив, " Родопи " и " Марица " ще се случи.

Какво още сподели градоначалникът, вижте във видеото.

Кметът отговори и на останалите въпроси, които му бяха заложени. Очаквайте през идващите дни от време на време да ги публикуваме в Plovdiv24.bg.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР