В рубли ще плащат жителите на Херсонската област от Нова

...
В рубли ще плащат жителите на Херсонската област от Нова
Коментари Харесай

Само с рубли в Херсонска област. Руснаците: Гривнята става хартия

В рубли ще заплащат жителите на Херсонската област от Нова година. А популацията да обмени спестяванията си в рубли, прикани администрацията на съветските окупационни сили в украинската територия.

Плащания в няма да се одобряват от 1 януари. Това съобщи във видео в Телеграм назначеният от Москва началник в региона Владимир Салдо.

Като причина той уточни обезценяването на украинската валута поради икономическите проблеми на страната. И акцентира, че гривнята „ се трансформира в хартия “.

Столицата на региона Херсон и други градове бяха върнати под украински надзор. Въпреки това огромна част от региона остава окупирана от съветските войски.

Решението за въвеждане на рублата беше оповестено през октомври като част от анексирането на Херсонска област.

Гривнaта загуби към 50 % от цената си по отношение на $ след началото на войната. В другите анексирани области – Луганска и Донецка, рублата към този момент е публична валута.

В края на предходната седмица съветската войска възобнови обстрела против украинския град Херсон. Ударите прекъснаха електричеството в града, оповестиха украинските управляващи. Украйна си върна контрола над града на 11 ноември, откакто той беше окупиран осем месеца от съветските сили.

“Руските нашественици обстрелваха Херсон и повредиха електропреносните мрежи ”, заяви в Телеграм регионалният шеф Ярослав Янушевич. Той добави, че експерти към този момент работят на терен за възобновяване на тока.

Откакто украинската войска освободи Херсон, градът е подложен на непрекъснати съветски обстрели. Силите на Москва бяха изтласкани на левия бряг на река Днепър и обстрелват града от там.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР