В РСМ се взема биологичен материал от жертвите на катастрофата

...
В РСМ се взема биологичен материал от жертвите на катастрофата
Коментари Харесай

Главният прокурор на РСМ: Автобусът е минал преглед октомври, на мястото имаше туби

В РСМ се взема биологичен материал от жертвите на злополуката на " Струма ", за, както и документи от автобусната компания. Това съобщи основният прокурор на РСМ Любомир Йовески пред бТВ. Той добави, че в Северна Македония към момента не са разпитвани очевидци, защото българските обвинители правят разпитите. В тази връзка Йовески благодари за помощта на България в огромната покруса.

Амбасадата на РСМ е разискала нещастието с авариралия рейс, основано е обвиняване.

В край пернишкото село Боснек починаха 45 души, измежду които и 12 деца. Седем са настанени в " Н. И. Пирогов ".

На въпрос дали са открити туби с гориво, Любомир Йовески сподели, че това се ревизира още веднъж от българските управляващи, чакат се първите резултати. " Мисля, че тубите с гориво са нечиста сделка, само че апелирам да се изчака до дъно следствието, защото се твърди, че на мястото на случая е забелязано, че има туби с гориво, само че не са изгорели ", разясни той. Главният прокурор акцентира, че се обследва и задният дял на рейса от българските служби.

" Страхотна панорама, никой в живота си нека не види такова нещо, фотосите... ужасно е ", сподели още Йовески. Той добави, че , ще се изчакат българските управляващи и техните резултати, а след това прокуратурата на РСМ ще реши.
 Уволниха двама митничари от РСМ, пуснали у нас рейса на
Уволниха двама митничари от РСМ, пуснали у нас рейса на " Беса Транс "

Излизането на рейса от РСМ не било отразено в митническата система

В РСМ надлежните институции са взели цялата документи и компютрите на автобусната компания, ще се работи с България и се желаят директни диалози, а не ходатайство.

На въпрос дали има доказателства, основният прокурор сподели, че ще се чакат всички резултати и дейности от страна на българската страна, защото случаят се е случил на наша територия . Ако може да се даде оценка кой е провокирал злополуката и кой е отговорен, имам вяра, че българските служби още имат работа.

Не може да се каже - човешка неточност или техническа нередовност на рейса, би трябвало да се проучва, безапелационен е Любомир Йовески. Той обаче заяви, че октомври рейсът е минал механически обзор и е открито, че е бил в положително положение. Българските управляващи ревизират и ще предадат на РСМ, съобщи в умозаключение той.

Интересен коментар за направи инж. Владимир Жиянски, пътен специалист. Той сподели, че завоят е с огромен радиус, разрешава висока скорост, по инерция от горната страна на върха - в най-близката част отива над 140 км/ч, наклонът е 6.3-6.7, малко по-високо от условията за автомагистралата, само че е позволен. Такъв надолнище има и на " Витиня ", разясни той. От позиция на спестовност е по-добре на мястото да се прави тунел, само че у нас това се строи 30 година, по тази причина се търси оптималният вид. " Нямам информация денем да е станало каквото и да е произшествие, автомагистралата е изпълнена както би трябвало, само че при изискванията - мокра настилка, незадоволително хоризонтална маркировка, тъмният асфалтобетон поема светлината, няма съответни знаци, има нарушение на комфорта ", проучва инж. Жиянски.
 Отнеха лиценза на компанията
Отнеха лиценза на компанията " Беса Транс ", чийто рейс изгоря на Автомагистрала " Струма "

Нямал лиценз за интернационален транспорт

Ако е имало осветяване, някакви жалки 10 лампи, това не би се случило, счита специалистът. Проблемът е в производството на лампи, у нас няма енергийни специалисти и на договарянията сега за енергетика на бъдещата коалиция, това продължава 20 година, сподели Жиянски и посъветва ръководещите да поканят експерти от Америка и Русия.

За него казусът е вероятно в насрещните светлини, които могат да заслепят водача, там има отбивка, която не е сигнализирана, получава се различно шосе, водачът се е заблудил, има и еластична ограда, която е направила неволя. Какво прави островът там и еластичната ограда, не е ясно, безапелационен е той и разясни: Касае се за планиране, а в България се отделя малко време на плановете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР