„В ролята си на заместник-министър на здравеопазването, баща и лекар

...
„В ролята си на заместник-министър на здравеопазването, баща и лекар
Коментари Харесай

Д-р Ненков: За наргилето са виновни родителите

„ В ролята си на заместник-министър на опазването на здравето, татко и доктор – няма нищо, което да е потребно в дишането на пушек. Под каквато и да е форма. Родителите, които изясняват, че било хубаво, тъй като минавало през вода – това е формена нелепост! Не давайте на децата си да дишат никакъв дим”, прикани заместник-министърът на опазването на здравето Мирослав Ненков в ефира на bTV.

„ Родителите са отговорни за това – не учебното заведение, не заведенията”, безапелационен е той.

Употребата на наргиле – законово нерегламентирана, само че не и безвреднаОбемът пушек, който се вдишва от едно наргиле, може да се равнява на към 100 изпушени цигари

По думите му работната група към министерството сега работи върху промени на закона за здравето, които би трябвало да „ ударят” по наргилетата.

„ Има квалифициран и учебен материал, с който да се учат родителите, учителите и да не се изясняват нелепости, че дишането на пушек е нещо доста готино”, добави Ненков.

По мотив настояването на персоналните лекари родители да заплащат сума за прегледи и на децата им, Ненков сподели, че е склонен.

„ Сега, излизам от ролята си на министър – най-ценното нещо, което притежаваме е здравето ни. Отговорността е само наша и ангажирането със личното ти здраве минава и през присъединяване в лекуването даже и финансово”, безапелационен е той.

По мотив кадровите смени във Фонда за лекуване на деца в чужбина, Ненков е безапелационен, че който и да заема поста на шеф на фонда, в случай че не съблюдава разпоредбите, още веднъж ще бъде заменен.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР