В родния град на поета Евтим Евтимов днес тържествено беше

...
В родния град на поета Евтим Евтимов днес тържествено беше
Коментари Харесай

Петрич посрещна церемонията по връчването на Националната литературна награда за поезия „Евтим Евтимов“

В родния град на поета Евтим Евтимов през днешния ден тържествено беше връчена и Националната литературна премия за лирика, учредена на негово име. За задачата в града дойде управлението на Съюза на българските писатели, водено от ръководителя Боян Ангелов.

Церемонията се състоя в новата зала за четене „ Евтим Евтимов “ в НЧ „ Братя Миладинови – 1914 “. Иван Гранитски – стихотворец, публицист, критик, издател, държавник заслужи за 2024 година премията „ Евтим Евтимов “.

Той я получи в наличието на сина на поета Евтим Евтимов – Венко Евтимов, на представители на общинското управление и на НЧ „ Братя Миладинови -1914 “, на възпитаници и учители.

Отново от Съюза на българските писатели подчертаха уважителното отношение на кмета Димитър Бръчков и неговия екип към личността на Евтим Евтимов и приноса му за актуалната литература, имайки поради обстоятелството, че градският площад и зала за четене в обновеното читалище носят името на поета, който е и почетен жител на родния си Петрич.

С благодарност бяха положени и цветя на паметника на Евтим Евтимов пред неговия втори дом – НЧ „ Братя Миладинови – 1914 “, Петрич.

Ученици от община Петрич, които участваха на церемонията за връчването на премията „ Евтим Евтимов “, получиха подарък по една книга на актуален български създател.

От управлението на Съюза на българските писатели наблюдаваха и просветителната спортна игра „ Буквоплет “, която се организира в детския отдел на библиотеката в Петрич. Участие в нея взеха възпитаници от 3в клас на Трето главно учебно заведение „ Гоце Делчев “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР