В Родилен дом № 2 в Киев персоналът и майките

...
В Родилен дом № 2 в Киев персоналът и майките
Коментари Харесай

Там, където токът в Украйна не бива да спира нито за миг


В Родилен дом № 2 в Киев личният състав и майките всеки ден се тормозят дали ще има ток. От началото на войната броят на ражданията е намалял. На бял свят се появяват от ден на ден недоносени деца. Репортаж на Андреа Беер.

Руските бомбардировачи . Има обаче места, където електрозахранването не трябва да стопира, тъй като там се ражда живот - да вземем за пример в Родилен дом № 2 в Киев. 

Виждат се дребни крачета и ръчички, чува се спокоен рев. Новороденото е толкоз мъничко, че съвсем изчезва в ръцете на изтощената си майка, която е родила още в 33-та седмица от бременността. Легълцето му се намира в отделението за недоносени деца на Родилен дом № 2 в Киев. Особено уязвимите бебета, настанени там, са свързани със специфичното здравно съоръжение, което е от изключителна значимост.

Там всичко зависи от дизеловите генератори

В случай на спиране на електрозахранването се задействат спомагателните на клиниката. Така може да се преодолее краткосрочната липса на ток, споделя лекарката Олга Ковалчук. " Имаме лични генератори, а и съоръжение, които по принцип могат да устоят известно време без ток. Устройствата за изкуствена вентилация на белите дробове да вземем за пример са с вградени акумулатори, които устоят релативно дълго – да вземем за пример за час. Когато токът спре, те се включват в работа. “
Редакцията предлага
От близо два месеца енергийната система на Украйна е подложена на систематични съветски офанзиви. Страната се бори с непредсказуеми спирания на тока. За благополучие, в Родилен дом № 2 зареждането до момента е спирало един-единствен път. След огромното прекъсване на тока в края на ноември дизеловите генератори работили без спиране в продължение ва седем часа, споделя зам.-директорката Олена Ярошчук.

" Това беше допустимо и заради местоположението ни. Намираме се в центъра, а електроцентралата, която ни доставя, до момента не е потърпевша, популярност на Бога. От другата страна на река Днепър ситуацията е доста по-лошо. " Ярошчук споделя, че сега има по-малко пациентки, тъй като доста от дамите са напуснали от боязън. Но има и доста аборти. 

От началото на войната: от ден на ден преждевременни раждания

От началото на в клиниката се раждат съвсем двойно по-малко деца, в сравнение с в предходните мирни времена. Много от тях идват на бял свят прибързано, показва опитната лекарка. Много от младите дами преди този момент са били принудени да стоят във влажни и студени изби, споделя Ярошчук. Това им е подействало като чиста отрова, тъй като се появяват инфекции на пикочния мехур, грипни инфекции или даже Ковид19. Много от новородените също стартират живота си с болест.

За всички в родилния дом са планувани огромни ресурси от вода, както и голям брой фенерчета. Те се употребяват, когато има въздушна паника и родилките се постанова да се крият в мазето. " Така беше и на 10 октомври, и 23 ноември, когато бяхме атакувани доста солидно с ракети ", оповестява Ярошчук. " Нямахме ток, нито вода. Но в операционните зали и там, където децата могат да бъдат реанимирани, постоянно има светлина, тъй като това е извънредно належащо. Раждането не може да се възнамерява напълно тъкмо. Децата просто се появяват на бял свят ", споделя лекарката.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР