В РКИЦ се провежда изложба, посветена на образователните програми на

...
В РКИЦ се провежда изложба, посветена на образователните програми на
Коментари Харесай

Образователна изложба на висши учебни заведения от Руската федерация се провежда в РКИЦ

В РКИЦ се организира галерия, отдадена на просветителните стратегии на водещи съветски университети. В изложбата вземат участие следните висши образователни заведения: Руска академия за национално стопанство и държавна работа към Президента на Руската Федерация, Финансов университет към държавното управление на Руската федерация, Руски държавен университет за петрол и газ " И.М.Губкин ", Санктпетербургски университет, Санктпетербургски държавен институт по логика на психиката и обществена активност, Московски педагогичен държавен университет, Национален проучвателен Московски държавен строителен университет, Южен федерален университет, Ивановски държавен университет по енергетика " В.И. Ленин ", Орловски държавен поземлен университет " Н.В. Парахин ", Московски държавен механически университет „ Бауман " и Липецки държавен механически университет.

С приветствени слова към участниците в изложбата и посетителите се обърнаха Н. Пр. посланикът на Русия в България Анатолий Макаров и вр.и.д. шеф на Руския културно-информационен център в София Олга Широкова, които откриха изложбата.



Посланик Макаров се обърна към всички с думите: „ От името на посолството на Русия в България, позволете ми да поздравявам уредниците и гостите на изложбата, отдадена на просветителните стратегии на съветските ВУЗ-ове. Точно в Руския културно-информационен център дванадесетте съветски университета ще показват своите най-нови разработки в областта на образованието, разяснява посланикът на Русия в България Анатолий Макаров. Те включват разнообразни стратегии за образование, тестваните от времето практики и методики. Вече шеста поредна година в страната се провежда набиране на български студенти в съветски университети по федералните стратегии, в сходство с която Руската страна поема всички разноски по образование на българи в най-хубавите съветски университети, разяснява още посланикът. През настоящата година в най-хубавите ни университети бяха зачислени 225 български младежи, означи още дипломат Макаров. Особено желая да отбележа, че български ВУЗ-ове интензивно се интересуват от двустранно съдействие, добави той. Също бих желал да отбележа, че във връзка на идната просветителна галерия се възнамерява осъществяване на курсове за повишение на квалификацията на преподавателите по съветски език ".

Гостите бяха поздравени от ръководителя на Дружеството на приключилите съветски висши образователни заведения Снежана Тодорова и ръководителя на Федерацията „ Съюз на сънародниците " Марина Дадикозян.
Изложбата е отворена до 17 ноември в това число. Като в края на събитието се чака да бъдат подписани съглашения сред висши образователни заведения от Руската Федерация и висши образователни заведения и междинни учебни заведения от Република България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР