В риск ли сте от зараза с коронавирус? Бърз тест,

...
В риск ли сте от зараза с коронавирус? Бърз тест,
Коментари Харесай

Лекар от Пирогов и ИТ специалист създадоха първия онлайн тест у нас за COVID-19

В риск ли сте от болест с ковид? Бърз тест, който се състои единствено от 10 въпроса незабавно може да ви ориентира. Съдържанието и рекомендациите в него са създадени от д-р Иван-Асен Шишманов от Клиниката по Кардиология в " Пирогов ", взаимно с началникът на клиниката проф. Мария Миланова и са съобразени с настоящите рекомендации на Световната Здравна Организация за предварителна защита и битка с COVID-19. Техническата направа на платформата е дело на ИТ експерта Светлин Марков, който се свърза с " Мениджър Нюз ", с цел да я показа. " Усилията и трудът, който вложихме са безвъзмездни, концепцията е пробата да стигне до колкото се може повече хора в България и да им помогне по-точно да се ориентират имат ли потребност от здравна помощ ", описа той.   

Платформата е ориентирана както към медици, по този начин и към немедицински лица, които бързо и гратис могат да ревизират признаците за ковид на пациент или на себе си.

Това е първото по рода си сходно приложение в България. Резултатите от приключения въпросник са единствено ориентир, а не диагноза. Целта е те да насочат вниманието, а не да диагностицират заболяване, подчертават създателите на теста. Самият въпросник е основан на най-надеждните международни протоколи, основани от медици в най-засегнатите от COVID-19 страни и е наличен през всеки компютър или телефон.

Попадам ли в рискова група? - Проверете в този момент!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР