В РИОСВ - Варна постъпи сигнал през телefon 112 за

...
В РИОСВ - Варна постъпи сигнал през телefon 112 за
Коментари Харесай

Горя пожар в защитената територия Калиакра

В Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна постъпи сигнал през телefon 112 за зародил пожар в региона на околност „ Болата “ в резерват „ Калиакра “.

Извършена е незабавна инспекция на място от защитата на северните предпазени територии при Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна. Констатирана е изгоряла повърхност в региона на обект на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ на територията на резерват „ Калиакра “. В границите на предпазената територия са изгорели сухи тревни съобщества и храстова растителност на повърхност от към 4700 кв. м. Не са открити мъртви скотски типове.

Районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РСПБЗН) – Каварна е била известена за пожара навреме – в 10:04 часа, и пожарът е прекратен в 11:15 часа. По данни на РСПБЗН – Каварна евентуална причина за пораждане на пожара е късо съединяване в оборудване на електропреносната мрежа. След определяне на отговорните лица, позволили пораждане на пожара, ще бъдат подхванати административно-наказателни дейности по реда на Закона за предпазените територии, оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР