В Рим фонтанът Треви от 18-и век е едно от

...
В Рим фонтанът Треви от 18-и век е едно от
Коментари Харесай

$1,6 М хвърлят туристите във фонтана Треви годишно

В Рим фонтанът Треви от 18-и век е едно от най-известните места, които туристите избират да посетят. Всяка година милиони гости се стичат до италианската забележителност, с цел да се снимат и да се включат в традицията, като хвърлят монета.

Легендата идва от кино лентата " Три монети във фонтана " от 50-те години на предишния век, притежател на " Оскар ": когато някой хвърли монета във фонтана, той ще се върне още веднъж в града. Ако хвърли две монети, ще срещне любовта си, а в случай че хвърли три - ще се ожени. И най-после, който хвърли четири монети във фонтана, ще стане богат! Но съгласно традицията има избран метод, по който туристите би трябвало да хвърлят монетата. Те би трябвало да сложат дясната си ръка на лявото си рамо!

И може би една монета не ви се коства задоволителна, само че когато става въпрос за хиляди монети всеки ден, осъзнавали ли сте какъв брой пари хвърлят туристите като цяло? Всъщност фонтанът се цялостни толкоз бързо, че служащите в град Рим всяка вечер почистват пода му, с цел да съберат дневната плячка.

В началото на 2000 година от фонтана са извадени над 800 000 $. Сега цифрата се е удвоила и е повишена на 1,6 милиона $. Всички събрани средства се подаряват на благотворителни организации, в това число приюти за небогати хора. Този впечатляващ растеж се дължи на повишаването на туристическия поток и на второ място, на обстоятелството, че монетите се събират всекидневно от общинските служби и по този метод не разрешават на крадците да отмъкват монетите на туристите през нощта.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР