В резултат от редица погрешни решения Intel се сблъска със

...
В резултат от редица погрешни решения Intel се сблъска със
Коментари Харесай

Ръстът на цените на процесорите на Intel тласка потребителите към AMD

В резултат от редица неправилни решения Intel се сблъска със обстановка, при която нейните най-бързо продавани десктоп процесори Core от 8-мо потомство, станаха дефицитни. Това са най-вече моделите Core i5-8400, Core i5-8600K и Core i7-8700K. За възникването на тази обстановка има доста аргументи, само че основната е, че процесорният колос няма нужните индустриални мощности за производството на чипове посредством 14 нанометров софтуерен развой.

В резултат от това доста консуматори се отхвърлиха от покупката на десктоп компютър с процесори на Intel и започнаха да избират продукцията на AMD. OEM производителите на компютърни системи също не са във екстаз от тази обстановка. Необмислените проекти на Intel ги принуждават прекомерно постоянно да преразглеждат своите планове. А в този момент OEM производителите се сблъскаха и с недостиг при доставките.

Аналитичната компания Fubon смята, че през идната 2019 година всеки трети личен компютър на компанията HP ще употребява процесор на AMD. Fubon е на мнение, че за интервала от четвъртото тримесечие на 2018 година до второто тримесечие на 2019 година Intel няма да може да предлага нужното за пазара количество процесори. А това ще усили продажбите на AMD и нейната облага. Според аналитика Марк Липакис, през 2019 година пазарният дял на AMD на процесорния пазар ще доближи 30%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР