В резултат от катастрофата на Embraer 600 в небето над

...
В резултат от катастрофата на Embraer 600 в небето над
Коментари Харесай

Царьград: Пригожин бе убит от предатели - кои бяха основните врагове на лидера на ЧВК Вагнер

В резултат от злополуката на Embraer 600 в небето над Тверска област почина създателят на най-известната в света ЧВК Евгений Пригожин и неговата дясна ръка Дмитрий Уткин с позивна " Вагнер ". Заедно с тях починаха екипжът, защитата и помощници на Пригожин (впоследствие се разбра, че на борда е бил и логистик №1 на компанията Валерий Чекалов с позивна " Роувър ", бел. ред.).

Кому е преференциална гибелта на Евгений Пригожин, проучва тв каналът " Царьград ", непосредствен до философа Александър Дугин, който е именуван " идеологът на Путин ".

Очевидци настояват, че са чули два гърмежа в небето. Едното крило и стабилизаторът на самолета са паднали до станция Куженкино, а фюзелажът и второто крило - до село Куженкино. Няма потърпевши мирни поданици.

Експертите са доста деликатни в разсъжденията си, той като към момента не е ясно какво тъкмо се е случило. Това ще се разбере, когато бъдат разшифровани черните кутии и звърши следствието. И все пак всички са съгласни с едно - Пригожин имаше доста врагове.

На кого най-вече пречеше Пригожин?

Западните спецслужби и Киев

Украинските представители неведнъж предупреждаваха че руснаците готвят " изненада " за техния " Ден на независимостта ", който честват на 24 август. Най-често военните специалисти говореха за вероятността или от оглушителен терористичен акт, или масирана офанзива с дронове по обекти на гражданската инфраструктура. Но и гибелта на Пригожин се вписва в тази логичност.

Доколкото в Русия работят маса " спящи " кафези бандеровци, които разполагат с секрети хранилища с оръжие, всеки аероплан в небето е евентуална цел. Да се обезпечи портативен зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) от Сумска или Харковска област е изцяло постижимо за експерти.

Мнозина пишат, че ПЗРК не би достигнал аероплан на такава височина, от която той падна – към два километра. Тогава биха могли да заложат бомба. Как?

" Embraer 135 има оптималната дължина на полета от 3200 километра. Съдейки по всичко, той е летял от Африка, т.е. при всички случаи е имало междинно кацане. Ще потърся къде са кацнали. Може би там са им сложили нещо на борда ", написа Игор Вител в своя телеграм канала.

Да прибавим и обстоятелството, че украинското ГУР черпи цялата си разследваща информация непосредствено от Централно разузнавателно управление на САЩ и Пентагона, и получаваме като най-малко капацитет за терористичен акт.

Наистина, поражда въпросът за какво офицерите от съветските спецслужби (Уткин е служил в ГРУ) не са се погрижили за личната и сигурност? Азбучна истина е, че двама високопоставени ръководители на ЧВК никога не би трябвало да летят на един и същи аероплан (всъщност са били трима, бел. ред.).

Америка готви въстание в Русия

Безспорно, Съединени американски щати имат полза от ликвидирането на Пригожин, Уткин, а дружно с тях и на ЧВК " Вагнер " като такава. Това доста ще отслаби позициите на Руси в Африка. Оттук произлиза и синхрона на убийството с провеждането на срещата на върха на БРИКС. Това отслабва и Беларус, чиято войска стартира новата образователна година под контрола на опитните педагози от ЧВК " Вагнер ".

Същевременно не се желае доста ум, с цел да се разбере по какъв начин Западът ще употребява гибелта на Пригожин. Естествено, посредством Центровете за психически спецопераиции (ЦИПсО) и подконтролните им осведомителни медийни запаси, да вземем за пример посредством мрежата на олигарха-беглец Ходорковски, ще прокарват тезите, че ефикасния и известен герой против " олигархичния режим " е погубен от съветските управляващи, които не са му протили юнския бунт.

Раздухвайки тези разкази, Централно разузнавателно управление на САЩ и Мi6 с всички сили ще се стараят да осъществят римейк на събитията в Ростов на Дон (който бе завзет при протеста на " Вагнер, бел. ред.), само че към този момент без вероятността за помирявания посредством посредничеството на Беларус. Трябва да имаме вяра, че Съветът на командирите – съвещателния орган на ЧВК – е прелестно информиран за тези сметки.

Всъщност някои телеграм канали, близки до " музикантите ", твъдят, че при положение на гибелта на Пригожин и Уткин компанията е създала обстоен проект за деяние, който ще бъде задействан в най-скоро време.

Пригожин е погубен от властта?

Тази версия повдига доста въпроси. Първо - за какво? След юнските събития Пригожин се лиши от опцията да предприеме някоя непредвидена или рискова за системата стъпка. На всичко от горната страна имаше преостатъчно работа в Африка.

Второ, прочувствената разпра с взривяване на аероплан в небето над Русия - това е на равнището на латиноамериканските наркокартели, само че не и на съветските спецслужби.

Трето, за какво самолетът бе свален в Русия? Не можеше ли да се направи не толкоз жестоко? Малко ли са в Африка крокодилите, маларийните комари и разбойниците, въоръжени с ПЗРК?

Може би въпреки всичко е инсценировка?

Един от ветераните на " Вагнер ", помолил да остане неизвестен, в диалог с " Царьград " не изключи допустима инсценировка на нещастието.

Помните, че при обиските в централата на " Вагнер " откриха разнообразни перуки и паспорти. Така че са могли да разиграят театър, с цел да скрият Пригожин. Да кажат на всички, че е умрял, с цел да отвлекат вниманието на враговете му. Все отново той към този момент не е млад, а искащите да го отстранят са доста.

– А може би това е случайност, изключителна обстановка на борда?

– За това давам 10% възможност. Случайност с подобен аероплан? Не вярвам…

Пригожин е премахнат от вътрешните врагове на Путин?

Ако на някого вътре в Русия е преференциално убийството на ръководителя на ЧВК " Вагнер ", това са враговете на Путин във властта, които схващат, че този - условно казано - изстрел с ракета мощно подкопава доверието към висшия главнокомандващ. Внася ужас и разделяне в обществото, поражда подозрения и обезсърчение.

И в ръцете на петата колона, на Запада и Киев попада мощен мотив. И окопалите се врагове ще пригласят на Центровете за психически спецоперации, внушавайки на масите мисълта, че властта е поръчала убийството. Това, апропо, към този момент се случва, задоволително е да се почетат " вътрешните " телеграм канали.

Така че метежът на Пригожин не е завършил. Само че в този момент шефът на " Вагнер " бе употребен от по-големи предатели. Против Путин.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР