В резултат на войната между Израел и Хамас, антисемитските инциденти

...
В резултат на войната между Израел и Хамас, антисемитските инциденти
Коментари Харесай

С нарастването на антисемитизма нарастват и неговите опасности за всички. Ето как можете да се борите срещу него

В резултат на войната сред Израел и Хамас, антисемитските произшествия в Съединени американски щати нарастват.

Лигата за битка с клеветата заяви за над 300 антисемитски случая в Съединени американски щати след офанзивата на Хамас на 7 октомври. Това е нарастване от съвсем 400% спрямо октомври 2022 година

Колежските кампуси също виждат повишаване на антисемитските действия, като заканите против еврейската общественост на университета Корнел. Нарастващият брой произшествия в кампуси принуди администрацията на Байдън да предприеме дейности.

Белият дом очерта ограниченията, които Министерството на вътрешната сигурност, Министерството на правораздаването и Министерството на образованието възнамеряват да подхващат с кампуса и локалните правоприлагащи органи, с цел да обезпечат поддръжка и запаси.

Не единствено Съединени американски щати обаче се занимават с този проблем. ADL наблюдава повишаването на антисемитските произшествия по света.

Влад Хайкин, народен шеф на стратегиите за антисемитизма на Лигата за битка с клеветата, споделя, че враждебността против евреите има наклонност да печели почва по време на неустановеност: било то икономическа меланхолия, война или пандемия. Ако има безпокойствие, някои хора ще се извърнат към антисемитизма като „ отговор за какво нещата в света вървят зле “.

В Съединените щати евреите съставляват малко над 2 % от популацията. Но антисемитизмът визира всички и всеки би трябвало да бъде угрижен.

Хайкин показва, че в исторически проект упоритите и очевидно погрешни изявления против еврейския народ отразяват и ускоряват главните дефекти в едно общество.

„ Това поражда теории на конспирацията, които изкривяват способността ни да вземаме осведомени решения, които са централни за всяка народна власт “, споделя той. „ Това е антидемократично. Това е антиинтелектуално. Това води до пренебрежение към знанието, ученето, опита. “

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Саманта Пауър го разказа като „ канарчето във въглищната мина “.

Ето няколко неща, които всеки може да направи, с цел да помогне в битката с антисемитизма.

Образовайте се и бъдете защитник

Без значение къде живеете, можете да помогнете. Както показва Хайкин, „ не е нужно да познавате евреи “, с цел да желаете да извършите света по-добро място за всички.

ADL разполага с доста просветителни онлайн стратегии и запаси. Те варират от образование против пристрастия до образование за антисемитизъм.

Застъпник за обучение и отбрана на другите. Свържете се с учебни заведения и центрове за образование за прибавяне на стратегии и образователни стратегии за Холокоста и антисемитизма. Echoes & Reflections е онлайн стратегия, която се концентрира върху образованието по Холокоста в класната стая. Училищни чиновници в Тенеси споделиха, че гласуването им за възбрана на графичния разказ за Холокоста „ Maus “ е имало за цел да защищити учениците от непристоен език и голота. Но бранителите споделят, че книги като тези са значими принадлежности за образование на по-младите генерации.

Мемориалният музей на Холокоста в Съединени американски щати е различен запас, където човек може да научи освен за Холокоста, само че и да откри просветителна информация за антисемитизма и неговото влияние през днешния ден.

 Хората участват на събитието „ БЕЗ СТРАХ: Митинг в взаимност с еврейския народ “ във Вашингтон, неделя, 11 юли 2021 г. Хората участват на събитието „ БЕЗ СТРАХ: Митинг в взаимност с еврейския народ “ във Вашингтон, неделя, 11 юли 2021 година Сюзън Уолш/АП/ФАЙЛ

Спрете разпространението

Това значи не просто да говорите против речта на омразата, която чувате, само че да докладвате това, което виждате в обществените медии. Пандемията подхрани доста теории на конспирацията и няколко видни хора съпоставиха условията за ваксини или мандатите за маски с Холокоста. Този вид изразителност принизява действителните жестокости на Холокоста.

„ Опитите за минимизиране посредством неуместни съпоставения, за минимизиране на ужаса и чудовищността на Холокоста са в действителност пагубни “, сподели Хайкин. „ Изследователите на геноцида споделиха, че крайният акт на геноцида е отричането на геноцида. “

Германия има строги закони против речта на омразата и отричането на Холокоста, само че в Съединени американски щати такава тирада е по-трудна за контролиране. Частни компании като Фейсбук обаче имат правила против това. Просто би трябвало да докладвате, когато го видите – всякога, когато го видите.

Обхват на общността

Бъдете ангажирани и наясно какво се случва във вашата общественост. През август 2021 година ADL, полицейското ръководство на Лос Анджелис и ФБР организираха събитие за разпространение на общността, с цел да покачат осведомеността за това по какъв начин работят дружно за битка с антисемитизма. ADL има 25 районни офиса в цялата страна и работи в тясно съдействие с правоприлагащите органи. С повишаването на интереса в общностите към това какво се прави за битка с омразата, сходен вид събития е по-вероятно да се случат в бъдеще.

Членове и поддръжници на еврейската общественост се събират за бдение със свещи в памет на починалите по време на пукотевица в синагогата " Дървото на живота " в Питсбърг. class= Членове и поддръжници на еврейската общественост се събират на бдение със свещи в памет на починалите по време на пукотевица в синагогата " Дървото на живота " в Питсбърг. Андрю Кабалеро-Рейнолдс/AFP/Getty Images/ФАЙЛ

Ако вие или ваш непосредствен изпитвате антисемитизъм

Докладвайте неотложно. ADL има онлайн формуляр, където можете да докладвате за всевъзможни случаи на „ антисемитизъм, екстремизъм, пристрастия, фанатизъм или ненавист “. Забележете, това не е единствено за хора, които са претърпели антиеврейска неприязън. Това е за всеки, който е ориентиран поради тяхната „ вяра, раса, етническа принадлежност, пол, полова ориентировка, полова еднаквост, народен генезис или равнище на качества “. Дейностите, подлежащи на докладване, могат да бъдат всевъзможни - от виждане на знак на ненавист на улицата до деца, подложени на тормоз в учебно заведение или онлайн.

Тук можете да качите видео и фотоси от случая и някой ще се свърже с вас. ADL следи всички докладвани антисемитски произшествия и закононарушения от ненавист.

Хайкин сподели: „ Антисемитизмът не се демонстрира единствено в нашите учебни заведения, на нашите работни места. Навсякъде е. Той прониква във всеки аспект на нашата цивилизация.

Единственият метод да спрем цикъла на незнанието и омразата е посредством познание и обич.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР