В резултат на възложена от ВАП проверка над 1000 тона

...
В резултат на възложена от ВАП проверка над 1000 тона
Коментари Харесай

1000 тона стари препарати за растителна защита са предадени за обезвреждане

В резултат на предоставена от ВАП инспекция над 1000 тона боклуци от препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност са предадени за неутрализиране.

Министерството на околната среда и водите и Българската организация по сигурност на храните са инспектирали общо 187 склада на територията на страната, в това число положението на сградния фонд, в който са съхранявани препаратите, положението на водните тела, регионите със забележителен евентуален риск от наводнения и санитарно-охранителните зони наоколо до водни обекти и обитаеми места, количеството на съхранявани препарати за растителна отбрана.

Проверките са извършени с присъединяване на прокурори от ВАП.

Към сегашния миг са почистени 29 склада в градовете Габрово, Пазарджик, Севлиево, Лясковец, Елхово, Долни Дъбник и други В съоръжения във Франция за високо-температурно изгаряне (инсинератори), отговарящи на настоящите условия според приети интернационалните стандарти, са предадени за извънредно неутрализиране общо 1000, 521 тона боклуци.

Продължават дейностите по преопаковането, превозването и дефинитивно неутрализиране на препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност, намиращи се в оставащите обекти и хранилища на територията на Република България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР