В резултат на усърдна работа за по-малко от 24 часа

...
В резултат на усърдна работа за по-малко от 24 часа
Коментари Харесай

Криминално проявен задигна 700 лева от пазарджишкия храм „Света Петка“

В резултат на усърдна работа за по-малко от 24 часа чиновниците от сектора в пазарджишкия квартал „ Изток “ откриха и задържаха дръзновен причинител на обир от православен храм, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

В сряда в полицейския сектор бил получен сигнал от свещеника на църквата „ Света Петка “ в Пазарджик. Той съобщил, че незнаен е откраднал немалка сума пари от храма, заплашил е хора, които се пробвали да го задържат и избягал. В резултат на извършеното следствие и мобилизацията на целия състав на сектора не след дълго е открит и арестуван престъпно проявения Г.К.- 35г. от регионалния град.

Полицаите открили, че мъжът отишъл в църквата по време на утринното свещенодействие. Застанал вътре като преклонен богомолец, само че непрекъснато следял дамата, която продавала свещи.

Когато тя излязла от помещението и отишла навътре в храма той решил да работи. Проникнал вътре, за секунди съумял да грабне сумата от 700 лв. събрани от продажбата на свещи и побягнал.

На входа пред църквата мъж се опитал да го спре, само че грабителят извадил нож и го заплашил, като по този начин съумял да избяга. Г.К. е престъпно проявен, неведнъж осъждан, в това число и с санкции „ отнемане от независимост “.

Той е арестуван за период от 24 часа като през днешния ден Окръжната прокуратура в Пазарджик ще удължи периода на задържането му със 72 часа. Работата по случая продължава, води се полицейско произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР